Astăzi, 3 august 2020, la Sf Gheorghe a avut loc conferința de presă prin care s-a oficializat semnarea protocolului de colaborare între Federația Română de Handbal, Ministerul Educației și Cercetării, Primaria Sf Gheorghe, Consiliul Local Sf. Gheorghe și Clubul Sepsi SIC, mutarea Centrului de Excelență de la Brașov și înființarea Centrului Național de Excelență de la Sf Gheorghe, care devine astfel cel de-al patrulea Centru de Excelență de handbal feminin în România. La conferința de presă au luat parte Alexandru Dedu, președinte Federația Română de Handbal, Steluța Luca, vicepreședinte Federația Română de Handbal, Antal Arpad, primar Sf. Gheorghe și Istvan Rusz, președintele clublui Sepsi SIC.

Începând cu sezonul următor, 2020/21, Sf. Gheorghe va deveni astfel gazda a trei grupe de fete pe categorii diferite de vârstă, selecționate din această zonă, care se vor pregăti pentru înalta peformanță.

Alexandru Dedu, președinte FRH: Sunt foarte bucuros că Sf Gheorghe va avea un Centru de Excelență, fiindcă am auzit foarte multe cuvinte frumoase despre comunitatea sportivă de aici. 

Începând cu sezonul viitor, 2020/2021, trei grupe de fete, pe trei categorii de vârstă diferite, selecționate din toată aceasta zonă, se vor pregăti pentru marea performanță în acest oraș. Acest centru face parte dintre cele patru răspândite în întreaga țară și este strategia FRH de a avea patru centre de fete și patru de băieți, cât mai bine distribuite în toată țara, în care cei mai buni copii să fie pregătiți. Acest Centru va da alt orizont handbalului feminin din Sf Gheorghe și sunt convins că multe dintre tinerele care se vor pregăti aici vor forma o echipă competitivă.

 

Árpád-András Antal, primar Sf Gheorghe: Astăzi am semnat acest contract de colaborare și sunt extrem de fericit că vă pot anunța că în Municipiul Sf Gheorghe va funcționa un Centru de Excelență. Pentru mine este o bucurie, în tinerețe am jucat și handbal, deci aveam o datorie morală față de acest oraș de a sprijini și acest sport, să punem Municipul pe harta sportului în ceea ce privește handbalul. Sunt convins că poate peste 5 sau 10 ani, nu ne grăbim, vom avea avea o echipă în primul eșalon.

 

Istvan Rusz, președinte club Sepsi SIC: Începem un proiect foarte frumos, prin care sperăm ca handbalul să ajungă la același nivel cu celelalte sporturi din Sf Gheorghe, la nivel de tară în primele locuri și la nivel internațional cât mai sus, pentru a fi mândri împreună.