Federația Europeana de Handbal a decis distribuția echipelor de club pentru sezonul inaugural al European Handball League cât si pentru EHF Cup 2020/2021. Ocupanta primului loc în Liga Zimbrilor, CS Dinamo București, va evolua direct în faza grupelor EHL, unde i se vor putea alătura AHC Potaissa Turda și HC Dobrogea Sud Constanța, care a primit un upgrade din partea forului european. Cele două echipe vor trebui să treacă de două tururi preliminare pentru a ajunge în faza grupelor. În Cupa EHF la masculin, Liga Zimbrilor va avea două reprezentante, CSM București și CS Minaur Baia Mare.

La feminin, Liga Florilor MOL va fi reprezentată în Liga Campionilor de SCM Rm Vâlcea și CSM București, în timp ce HC Dunărea Brăila, CS Minaur Baia Mare și SCM Gloria Buzău vor juca în European Handball League.

Dacă la masculin faza grupelor EHF va consta din 24 de echipe, la feminin vom vedea la lucru 16 echipe. Ambele vor culmina cu fazele finale, programate să aibă loc în luna mai 2021. Până la finalul acestei săptămâni Federația Europeană de Handbal va anunța componența urnelor pentru tragerea la sorți care va avea loc pe 28 iulie la Viena. 

Listele complete ale echipelor confirmate pentru cele două competiții europene, atăt la feminin cât și la masculin, pot fi consultate AICI.