România va găzdui vara aceasta Campionatul Mondial de Handbal 2020 Tineret Feminin (30 iunie-15 iulie) în Sala Polivalentă și Sala Dinamo din capitală, iar fiecare perioadă de pregătire este extrem de valoroasă pentru stafful echipei și pentru jucătoarele pe care membrii acestuia le antrenează. În săptămâna recent încheiată, naționala condusă de Dragoș Dobrescu s-a aflat la Ploiești pentru un stagiu de pregătire centralizată, în cadrul căruia au avut parte și de două partide amicale cu formația Activ Ploiești (lotul convocat poate fi găsit AICI), iar noi am rugat selecționerul să ne spună concluzia sa.

Dragoș Dobrescu, antrenor România Tineret: "Am avut o săptămână de pregătire în care s-a acumulat o ușoară oboseală, pentru că au fost câte două antrenamente pe zi, însă am încercat să punem câteva lucruri la punct prin intermediul celor două meciuri de pregătire cu Activ Ploiești. Am simțit puțin lipsa celor două jucătoare convocate la lotul de senioare, Andreea Popa și Diana Ciucă, iar Andreea Târșoagă, deși prezentă la această acțiune nu este la 100% din potențial său, ea făcând predominant pregătire individuală.

Ușor, ușor ne apropiem de Campionatul Mondial și încercăm să punem lucrurile la punct, pe ambele faze de joc. Nu este simplu să faci asta într-un timp relativ scurt la care se adaugă probleme lemedicale ale jucătoarelor. Încercăm să pregătim atât partea fizică cât și cea tehnico-tactică, va fi dificil însă mai avem câteva luni la dispoziție să punem lucrurile la punct, pentru a putea alcătui cel mai bun lot și a prinde forma cea mai bună la Campionatul Mondial.

Contează foarte mult că vom avea campionatul în România și sperăm că vom juca cu sala plină. Toată lumea speră să reușim să câștigăm o medalie, eu sunt sigur ca stafful și jucătoarele vor da totul pentru a obține un rezultat cât mai bun."