Federația Română de Handbal anunță cu bucurie că, în cadrul ședinței de Guvern, din data de 13 februarie 2020, prezidată de Domnul Prim-Ministru Ludovic Orban, a fost aprobată finanțarea necesară organizării și desfășurării Campionatului Mondial de Handbal 2020 tineret feminin, în București, în perioada 30 iunie – 15 iulie 2020.

Îndeplinind toate condițiile prevăzute de Federația Internațională de Handbal în cadrul Congresului organizat în Antalya, Turcia, Federația Română de Handbal a fost desemnată oficial să organizeze CM 2020.

În urma acordării acestei finanțări, avem certitudinea că, la următoarea inspecție a oficialilor IHF (11 – 13 martie 2020), vom fi capabili să ne prezentăm cu fruntea sus și să organizăm primul eveniment major anterior începerii Campionatului Mondial, tragerea la sorți din data de 28 aprilie 2020.

Competiția din acest an, la care vor participa 24 de echipe naționale din 5 continente, este primul Campionat Mondial de Handbal pe care România îl organizează în ultimii 43 de ani (ultimul la aceeași categorie fiind organizat în 1977).

Astfel, având lângă noi Guvernul Romaniei și Ministerul Tineretului și Sportului, vom promova imaginea României așa cum ne dorim toți sa fie văzută in lume!

Așteptăm toți suporterii să ne fie alături și să împărtășească bucuria sportului, a Handbalului, Sport Național!