CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud a obținut un egal dramatic în ultima partidă din faza grupelor Cupei EHF, în fața unguroaicelor de la ERD (24-24) și cu acesta calificarea istorică în faza Sferturilor de Finală de la chiar prima participare  într-o competiție europeană.

Horațiu Pașca, antrenor principal: În seara asta am reușit să scriem o nouă filă de istorie pentru handbalul bistrițean. Mă bucur din suflet că jucăm în sferturile de finală ale Cupei EHF și vreau să le felicit pe fetele mele că au crezut până la final că se poate întampla ceva bun. (...) Am reușit să ne calificăm pe un teren incredibil de greu după un meci terminat la egalitate, însă cred eu că sorții  au fost de partea noastră și ma bucur din suflet că de mâine dimineață putem spune ca vom juca sferturile de finală ale Cupei EHF.

Din păcate, cea de-a doua reprezentantă a Ligii Florilor MOL în grupele Cupei EHF, CS Măgura Cisnădie, nu a reușit un parcurs la fel de bun, terminând competiția pe ultimul loc în grupa B.

Pentru cele două echipe românești care participă în Grupele Principale ale Ligii Campionilor a fost o etapă cu rezultate mixte. CSM București a obținut o victorie foarte importantă la finalul unei partide echilibrate în deplasarea din Norvegia (25-23 vs Vipers Kristiansand) după o nouă evoluție excelentă a superstarului Cristina Neagu (14 reușite). CSM București continuă astfel lupta pentru un loc în sferturile competiției, ocupând poziția a 4-a în Grupa Principală 1. 

 Campioana României, SCM Rm Vâlcea a găzduit multipla campioană a Europei și ocupanta primului loc în Grupa Principală 2, Gyor Audi Eto KC. Cu Sala Traian arhiplină în spate, vâlcencele au reușit să mențină echilibrul de-a lungul unei bune părți a primei reprize și limitând-o pe Gyor la numai 5 goluri marcate în primele 19 minute. Din acel moment însă, experiența superioară a echipei maghiare și-a spus cuvântul iar SM Rm Vâlcea a trebuit în final să se recunoască învinsă (20-29). Campioana României ocupă locul 4 în Grupa Principală 2.

Reprezentantele Ligii Zimbrilor în Cupa Challenge, CSM București (deținătoarea Cupei Challenge) și AHC Potaissa Turda, au disputat weekendul acesta prima manșă din faza Optimilor de Finală, obținând victorii importante ce le oferă prima șansă la calificare. Cele două echipe vor juca manșa retur weekendul acesta pe teren propriu.

BSV Bern vs AHC Potaissa Turda 33-36

Alingsas HK vs CSM București 28-29