Președintele Federației Române de Handbal a fost zilele trecute în vizită la Iași pentru a participa la Gala Sportului Ieșean și pentru semnarea unui parteneriat cu Consiliul Județean Iași cu scopul de a crea un nou program educațional cu focus pe handbal, al cărui potențial de creștere nu poate fi subapreciat. 

Alexandru Dedu, președinte FRH

"Se va crea o clasă mixtă la liceul cu program sportiv, în care vor intra, începând cu clasa a 5-a, 15 tineri și 15 tinere, din mediul rural din Județul Iași, care vor avea o bursă completă (cazare, masă, școlarizare, echipament, etc) din partea Consiliului Județean Iași. Este un proiect frumos, o continuare a proiectul început anul trecut de autorițile ieșene și Federația Română de Fotbal și care sperăm că se va extinde în cât mai multe județe și sperăm că va continua pe cât mai mulți ani de acum înainte.

Proiectul acesta este cu totul diferit față de ce se întâmplă la Centrul de Excelență, vorbim de altă categorie de vârstă, de clasa a cincea, de tineri care nu au practicat sportul până acum. Este clar că se va face o selecție riguroasă, ei trebuie să aibă calitățile necesare practicării handbalului de performanță. La Centrul Olimpic de excelență vin deja tineri sportivi formați, legitimați, sportivi cu care încercăm să ajungem în echipele naționale. Pentru acest proiect, Federația Română de Handbal va răspunde de tot ceea ce ține de partea de selecție și plan de pregătire  "