CS Dinamo București – CSM Făgăraș 46-26

Constantin Ștefan (antrenor Dinamo): ”O victorie muncită, cu multe goluri, în care băieții au avut dispoziție la efort. Pentru noi a fost un antrenament bun înainte de meciul cu GOG, din Liga Campionilor, ultimul din Grupa D”

Raul Fotonea (antrenor Făgăraș): Sunt dezamăgit de rezultat. Poți să pierzi cu Dinamo, care este între cele mai bune 16-20 de echipe din Europa, dar nu de maniera asta și cu o astfel de atitudine. Vom merge acasă, vom analiza, iar în principiu știu ce avem de făcut. Este mult de muncă și nu este nimic rezolvat până acum. Am avut o perioadă cu meciuri bune, acum a venit acest duș rece”.


CS Minaur Baia Mare - CSM Vaslui 30-21

Albert Cristescu (jucător CS Minaur):  Meciul a fost greu, să știți, chiar a fost greu, dar important este că am câștigat și că am luat trei puncte. Acum ne gândim la meciul de săptămâna viitoare, care va fi unul și mai greu decât acesta, deoarece jucăm la CSM București. Nu știu dacă suntem mai sus decât anul trecut, dar am închegat mai bine relațiile de joc și cred că asta se vede și în jocul nostru.

Leonard Bibirig (antrenor CSM Vaslui): Nu am cum să fiu mulțumit de rezultat. Am contat primele 25 de minute, iar mai apoi am făcut multe greșeli tehnice neforțate și în fața unei echipe foarte bune cum este Minaur Baia Mare nu aveam cum să emitem pretenții. Supărarea pentru noi este că nu mai jucăm cum am făcut-o până acum, fiecare joacă individual. Dar asta o vom regla. A fost o victorie meritată a celor de la Minaur. Tot timpul când vin ân Baia Mare mă bucur, am jucat aici, am întâlnit oameni deosebiți, nu ne rămâne decât să le urez succes în continuare să-și facă o echipă și mai competitivă. Noi nu putem emite prea multe pretenții, trebuie să fim realiști, să ne îmbunătățim jocul, să rămânem în Liga Națională.

Florin Acatrinei (jucător Vaslui): Nu am făcut astăzi un joc bun și se pare că echipa este într-o scădere de formă după victoriile cu Timișoara și cu Reșița. Sperăm să ne revenim și să scoatem mai mult din următoarele două meciuri. Obiectivul nostru de la început a fost evitarea retrogradării, dar noi am plecat la drum cu gândul să scoatem de la fiecare meci ce putem. Și astăzi am venit în Baia Mare să scoatem un punct sau puncte, dar din păcate am luat-o la o diferență mare de scor. Se pare că victorille cu echipele mai bine cotate ne-au făcut mai mult rău decât bine.

Stephane Plantin (antrenor Minaur): Noi am făcut astăzi un meci mult mai bun decât precedentele și ne-am adaptat mult mai bine condițiilor din sală. Am întâlnit o echipă care știam că se apără foarte bine. Sunt mulțumit de ce am jucat astăzi și vreau să-mi felicit jucătorii pentru evoluție. Am avut și în acest meci o perioadă mai puțin bună, însă și oaspeții au schimbat sistemul, au încercat altceva. Una peste alta sunt mulțumit de ceea ce am realizat astăzi, am obținut victoria și cele trei puncte.


CSM Bacău - AHC Dobrogea Sud Constanța 20-25

Iraklis Chikovani (jucător Dobrogea-Sud Constanța): “A fost un meci foarte greu și foarte important pentru noi. Am jucat bine și am luat 3 puncte foarte importante și mergem mai departe. A fost o primă repriză foarte grea și pentru noi și pentru ei, dar pentru noi s-a schimbat în urma a ceea ce ne-a zis antrenorul în vestiar, noi am luat în considerare și am aplicat pe teren”.

Djordje Cirkovic (antrenor Dobrogea-Sud Constanța): “În primul rând, felicitări gazdelor pentru un joc fair-play. Felicitări și băieților mei, pentru că au luat 3 puncte extrem de importante. Ce pot să mai zic? Multe scuze față de suporterii noștri, pentru că, cu siguranță, până la 15 decembrie, nu vor avea parte de un handbal frumos. Dar acesta este standardul nostru acum. Avem o serie de 8 meciuri în care am primit sub 22 de goluri. Asta pentru un antrenor… Ce vreți mai mult? Echipa joaca 60 de minute cu inima. Sigur, suntem foarte strânși pe linia de 9 m, și avem mici probleme… Avem, de fapt, mari probleme în atac, dar azi am reușit să luăm 3 puncte, iar acum am ajuns la o serie de 7 victorii și un egal în toate competițiile. La pauză, am spus că mi se pare că Bacăul are un prea mare respect pentru noi, iar ceea ce am urmărit la vizionare s-a întâmplat și în teren. A mai fost și că portarul nostru a apărat timp de 15 minute toate șuturile, ei au jucat pe atac lent, ceea ce ne-a permis să marcăm în serie, pe contraatac”.

Nikola Crnoglavac (jucător CSM Bacău): “A fost un meci greu. Dorim să mulțumim spectatorilor care au venit să ne ajute la acest meci greu. Constanța a câștigat prin încredere, cu șuturi care au rezolvat, noi am ratat de la 6 m. Nu știu ce să zic… Cum am văzut eu, nu era un meci de cinci goluri diferență”.

Adrian Petrea (antrenor CSM Bacău): “In primul rând, trebuie să felicităm echipa adversă. Este, totuși, Dobrogea-Sud Constanța, o echipă cu jucători experimentați, mereu în topul clasamentului și care evoluează în cupele europene. Si în seara aceasta, din punctul meu de vedere, Constanța ne-a surprins la nivel de poartă. Poarta lor – felicitări lui Iancu!, - cred că ne-a pus plumb în picioare. Pentru că, pe faza de pozițional și pe faza lor de pozițional nu pot să spun că jucătorii mei n-au respectat sarcinile și, din punctul meu de vedere, nu ne-au surprins. Dar, din păcate, noi am avut multe ratări, iar încrederea noastră nu a mai fost atât de mare, Constanța a știut să gestioneze plusul de goluri. Nouă ne-a fost greu”.