Campionatul Mondial din Japonia a debutat cu destule rezultate surprinzătoare, precum înfrângerile suferite de Franța sau Olanda, iar pentru naționala României prima etapă nu a adus rezultatul pe care il speram cu toții. Deși în ultima săptămână, Tomas Ryde a încercat să închege apărarea lovită de absențele unor jucătoare de bază, naționala Spaniei a arătat mai multă forță în ambele faze de joc, precum și o omogenitate evidentă. Rezultatul a fost o înfrângere la un scor neașteptat (31-16), un scor care lasă foarte puțin loc pentru pași greșiti în rundele următoare în lupta pentru calificarea mai departe.

Echipa României: Denisa Dedu, Yuliya Dumanska – Aneta Udriştioiu, Laura Pristăviţa (1), Cristina Neagu (6), Raluca Băcăoanu, Gabriela Perianu (1), Crina Pintea (3), Cristina Florica, Elena Dache, Anca Polocoşer (3), Lorena Ostase, Sonia Seraficeanu, Mădălina Zamfirescu, Ana Maria Iuganu (2), Patricia Vizitiu.

Cristina Neagu: "Avem nevoie să ne îmbărbătăm, să privim înainte, avem foarte multe fete tinere, pentru prima oară la un Campionat Mondial și se vede tracul de competiție, se văd emoțiile, însă suntem alături de ele, le dăm încredere. Asta nu e fața României și ne vom strădui să arătăm mult mai bine în următoarele meciuri. (...) E primul meci de la Campionatul Mondial, dacă nu rămân optimistă asta înseamnă că ne punem plumb în picioare și nu o să avem nicio șansă în următoarele meciuri. Vreau să lăsăm meciul ăsta deoparte, pentru că a fost un meci foarte slab din toate punctele de vedere, și de mâine să arătăm altfel. Avem nevoie de asta pentru că eu cred că echipa României poate mult mai mult decât atât.

Nu putem să ne împiedicăm efectiv de primul meci de la Campionatul Mondial, chiar dacă a fost un meci foarte slab, chiar dacă am pierdut la o asemenea diferență, trebuie să îl lăsăm și să mergem mai departe. Este primul meci din competiție, mai avem multe de jucat și șansele noastre rămân în continuare mari să mergem în grupa principală. Sunt alături de fete 100% și sunt convinsă că vom arăta diferit."

Anca Polocoșer: "Cred că fiecare dintre noi și-ar fi dorit să câștigăm și înăuntrul nostru e o suferință, dar încercăm să trecem peste pentru că e doar începutul Campionatului. Trebuie să ne facem treaba până la sfârșit și să luptăm până la sfârșit, să arătăm ca o echipă adevărată. (...) Toată lumea își imagina că o să câștige și în continuare ne imaginăm că o să câștigăm alte meciuri. Întradevăr, meciul ăsta nu a ieșit așa cum ne-am dorit, dar sunt 100% sigură că o să fie altfel în următoarele meciuri."

În cea de-a doua partidă a Grupei C, disputată în fața Senegalului, o echipă cu șase jucătoare care evoluează în liga franceză, România a arătat mult mai motivată, iar cu Neagu în formă foarte bună (13 reușite - MVP-ul partidei), naționala a controlat partida fără foarte mari emoții reușind o victorie necesară pentru păstrarea șanselor de calificare în faza principală a competiției.

România v Senegal 29-24 (15-12)

Echipa României: Dedu, Dumanska, Neagu (13), Udriștioiu (3), Perianu (3), Polocoșer (3), Seraficeanu (2), Iuganu (2), Pintea (1), Ostase (1), Zamfirescu (1), Pristăvița, Băcăoanu, Florica, Dache, Vizitiu.

După disputarea primelor două etape, situația în Grupa C este următoarea: 1. Spania (4 pts), 2. Muntenegru (4 pts), 3. Ungaria (2 pts), 4. România (2 pts), 5. Senegal (0 pts), 6. Kazakhstan (0 pts).

Pentru național României urmează:

3 dec - ora 12:00 : România v Kazakhstan

4 dec - ora 8:00 : România v Muntengru

6 dec - ora 12:00 : România v Ungaria

 

Toate partidele României sunt transmise în direct pe DigiSport, Telekom Sport și Look Plus.