Cursul Master Coach organizat în România a ajuns deja la modulul II, organizat săptămana trecută la Cluj. Având în vedere că din anul 2020, toți antrenorii echipelor angrenate in cupe europene sau care antrenează echipe naționale trebuie să dețină licența EHF Master Master Coach/ Pro License, Federația Română de Handbal a venit anul acesta în întâmpinarea nevoilor antrenorilor români pe termen mediu și lung prin organizarea primului curs național de EHF Master Coach în România.

Pentru a putea participa, antrenorii interesați trebuiau să dețină licența de antrenor categoria 1 – antrenor maestru. Programul Master Coach este structurat în trei module de învățare și un modul pentru prezentarea lucrărilor la care prezența este obligatorie pentru obținerea licenței:

MODUL 1: 12 – 16 iunie 2019, București

MODUL 2: 21 – 27 octombrie 2019, Cluj

MODUL 3: 16 – 22 decembrie 2019

MODUL 4: 20 – 23 ianuarie 2020 – prezentare lucrări participanți, acordare diplome de licențiere

Modulele vor cuprinde lecții teoretice și practice prezentate de lectori EHF, internaționali și români, cu teme specifice handbalului, precum și din domenii conexe (psihologie, medicină, management, nutriție).

Printre cei care au contribuit la organizarea Modulului II de săptămâna trecută la Cluj, au fost și lectorii internaționali Per Johansson, antrenorul naționalei Muntenegrului si Bojana Jelicic, psiholog sportiv și lector EHF.

Per Johansson: „În primul rând, am fost onorat de invitația facută de Federația Română de Handbal. România este o țară cu o tradiție imensă în handbal. Pentru viitor, educația antrenorilor este foarte importantă, consider că este foarte important ca Federația Română să continue pe această linie, să le ofere antrenorilor români cheia pentru un viitor de succes.  Deasemenea, participarea la acest curs oferă o oportunitate foarte bună pentru antrenori să fie într-un spațiu în care pot împărtăși din experiența proprie. Mult succes tuturor participanților în continuare!”

Bojana Jelicic: „ Acest Modul II – Master Coach va rămâne pentru mult timp în amintirile unui grup unic de oameni strânși în jurul acestui istoric prim an al programul Master Coach în România. Crearea de conexiuni, impărtășirea cunoștințelor și experientelor cu un asemenea grup de antrenori, foști sportivi de performanță, care pun totul sub semnul întrebării cu ajutorul experientelor proprii și personalității puternice, au arătat cum o minte deschisă și munca în echipă ne ajută să creștem împreună. Aș dori să mulțumesc Federației Române de Handbal și Secretarului General, Cristina Vărzaru, pentru invitație!”