S-a încheiat o nouă rundă a Ligii Florilor, iar meciurile devin din ce în ce mai interesante. După primele trei etape, SCM Rm Vâlcea și CSM Corona Brașov sunt singurele echipe neînvinse și vor spera să ducă forma bună cat mai departe posibil. La polul, CS U Cluj și CS Rapid București au rămas în continuare fără puncte câștigate. Dinc ele 14 echipe ale Ligii Florilor, top 5 în clasament sunt singurele formații cu golaveraj pozitiv. Clasamentul Ligii Florilor, statistică detaliată și programul rundelor viitoare AICI.


  • CS Minaur Baia Mare vs CSM București - Echipa condusă de Costică Buceschi a reușit să țină pasul cu vicecampiona României în primele 45 de minute, însă bucureștencele s-au desprins decisiv pe final, obținând o victorie concludentă.

Costică Buceschi, antrenor CS Minaur Baia Mare: “Avem trei meciuri în decurs de o săptămână. E dificil să joci cu aceleași jucătoare meci de meci, etapă de etapă. Am jucat cu primele 10, cu cele care au evoluat mai mult, am reușit să ținem aproape, să le punem probleme. Lotul este numeros, lotul are valoare și fiecare jucătoare trebuie să-și aducă aportul și să se integreze în ceea ce ne dorim. Nu cred că puteam obține mai mult astăzi. Punct sau puncte nu, poate un scor mai strâns. Însă asta ar fi însemnat să joc cu aceleași fete cu care am jucat de fiecare dată în primele etape și nu cred că am fi câștigat mare lucru, pierzând la 2-3 goluri, însă aducând o și mai mare oboseală fetelor. Urmează o deplasare lungă, sâmbătă, la Craiova, unde mergem să ne batem.”

Crina Pintea, jucătoare CSM București: “Meciul de astăzi a fost destul de greu, ați văzut și dvs. A fost greu de la început până la sfârșit. Important e că am fost unite și că am dat tot ce am avut din noi. Jocul se leagă încet încet. Este destul de greu, pentru că suntem foarte multe jucătoare noi, sunt multe accidentate, nu prea avem schimbări, este destul de dificil. Important este că luptăm și că nu cedăm niciun moment”.

Ana Maria Măzăreanu, jucătoare CS Minaur Baia Mare: “A fost un meci bun făcut de ambele echipe, o atmosferă foarte frumoasă la noi în sală. O echipă oaspete valoric superioară, greu de bătut. Noi ne simțim bine și sperăm că pe viitor, la Craiova, să facem un meci bun și chiar să câștigăm cele trei puncte. O să fie foarte greu, dar important este să fim mereu împreună și vor veni și rezultatele”.

Adrian Vasile, antrenor secund CSM București: “Jucând împotriva Băii Mari, în special aici, e întotdeauna un meci special pentru mine, pentru că sunt crescut cu handbalul de aici din Baia Mare și respect foarte mult tradiția din Baia Mare și cum se lucrează în acest oraș. E multă lume care vine la sală, ceea ce e foarte important pentru sportul nostru. Cred, de asemenea, că echipa Băii Mari are mai multe soluții acum. Este însă foarte greu în a treia etapă să spunem dacă aveți o echipă mai bună decât sezonul trecut, dar cred că potențialul este bun. Până la urmă, cu răbdare de partea ambelor tabere, o să avem o prestanță mult mai bună”.


  • CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud vs CSM Corona Brașov - Corona Brașov își continuă startul foarte bun de sezon rămânând neînvinsă după primele trei etape, în timp ce Gloria 2018 Bistrița caută încă prima victorie în fața propriilor suporteri.


  • HC Zalău vs CS Rapid București - Cu două victorii și o înfrângere, HC Zalău ocupă poziția a cincea în Liga Florilor, în timp ce Rapid rămâne pe ultima poziție.


  • HC Dunărea Brăila vs CSM Slatina - HC Dunărea Brăila a obținut prima victorie a sezonului în Liga Florilor și speră acum să continue pe aceeași linie.


  • SCM Gloria Buzău vs SCM Craiova - Victorie neașteptată a echipei condusă de pe bancă de Ovidiu Mihăila în fața uneia dintre cele mai experimentate echipe din Liga Florilor.


HCM Slobozia vs CS U Cluj - În această partidă se întâlneau două echipe fără puncte până în acel moment, într-o partidă al cărei deznodământ poate conta foarte mult la sfârșitul sezonului.

Diana Lazăr, jucătoare CS U Cluj: "Ca și în meciul cu Baia Mare am avut probleme în apărare pe care dacă le-am fi depășit câștigam cu siguranță acest meci. Ne-a lipsit deasemenea concentrarea în anumite faze de atac. Sper sa rezolvăm și problemele de concentrare dar și pe cele de încredere și omogenitate".

Andreea Polocoșer, jucătoare HCM Slobozia: " A fost un meci dificil între două echipe de valori aproximativ egale. Noi am făcut diferența prin forța grupului și prin faptul că am fost susținute de un public fantastic. Este victoria întregii echipe si mă bucur ca am contribuit și eu la obținerea ei.

Alin Bondar, antrenor CS U Cluj: " De trei etape ne lipsește concentrarea la finalizare, la aruncările de la 7 metri și prin urmare risipim foarte ușor munca noastră. Trebuie sa mă gandesc serios ce am de făcut pentru a regla aceste neajunsuri și asta voi face în zilele următoare."

Gheorghe Covaciu, antrenor HCM Slobozia: "Am avut o echipă determinată pentru a câștiga din primul până în ultimul minut. Felicit fetele pentru abordarea jocului. Am fost totodata o echipă mai matură în joc și acest lucru s-a văzut în momentele critice. Cât privește problemele de apărare pot spune ca au mai fost câteva faze care m-au nemulțumit dar avem jucătoare noi care mai au nevoie de timp pentru sincronizare."