Federația Europeană de Handbal va organiza în data de 16 și 17 octombrie, între orele 19:00-21:00, seminarul online Goalcha Street Handball, care va avea următoarele elemente:

- Filosofia Goalcha

- Cum să lucrezi cu Goalcha: principii pedagogice, metodologice și didactice

- Cum să implementezi handbalul de stradă Goalcha în școli și cluburi sportive

Fiecărei federații naționale îi sunt oferite două locuri la acest seminar online, astfel că cei interesați să participe sunt rugați să trimită cv-ul pe adresa comunicare@frh.ro până pe data de 16 septembrie, ora 12.00. Cei selctați vor fi contactați de către Federația Română de Handbal în cursul săptamânii viitoare cu mai multe detalii.

Despre Goalcha Street Handball

Handbalul de stradă Goalcha a fost dezvoltat cu scopul de a readuce handbalul în școli și în viața de zi cu zi a copiilor și adolescenților, construind astfel o punte între aceștia și cluburile de handbal. În acest scop, echipamentul necesar a fost redus la minimum, tot ce ai nevoie fiind mingea GOALCHA. În fenomenul Goalcha totul se axează pe experiența pozitivă, nu este vorba despre cine înscrie mai multe goluri sau despre spiritul competitiv. Este o activitate fără arbitrii și fără antrenori, în care jucătorii cad de acord asupra regulilor de bază și își asumă responsabilitatea pentru respectarea acestora în timpul meciurilor.