Iubitorii handbalului feminin din România au avut de așteptat o vară intreagă pentru a-și vedea echipele și jucătoarele favorite la treabă, însă așteptarea a luat sfârșit! Noul sezon de Liga Florilor a debutat astăzi cu cinci meciuri extrem de interesante, printre care și debutul campioanei SCM Rm Vâlcea pe teren propriu.

SCM Rm Vâlcea vs HC Dunărea Brăila 24-18 (13-7)

Așteptările în tabăra campioanei României de la noul sezon sunt mari. iar fanii abia așteaptă meciurile de nivel înalt din toate cele trei competiții la care echipa lor favorită va lua parte, Liga Florilor, Cupa României și Liga Campionilor. În ciuda eșecului suferit în Supercupa României la sfârșitul săptămânii trecute, echipa antrenată de Florentin Pera a fost extrem de concentrată astăzi la duelul cu una din echipele importante ale Ligii Florilor, HC Dunărea Brăila, reușind să controleze partida de la un capăt la celălalt. Astfel, SCM Rm Vâlcea obține o victorie importantă, într-un mod convingător, dând startul unei campanii de apărare a titlului de Campioană a României.

CS Rapid București vs CSM Corona Brașov 20-30 (9-14)

Echipa giuleșteană a revenit în Liga Florilor după un sezon foarte bun în Divizia A și spera la un început cu dreptul pe teren propriu, însă Corona a preluat frâiele partidei încă din start, reușind o victorie comfortabilă.

Ion Crăciun antrenor CSM Corona Brașov: ”Faptul că am început cu o victorie este o mare mulțumire pentru noi, mai ales că am aliniat o echipă cu o medie de vârstă fragedă. Ne-au lipsit trei jucătoare din formula de bază, dar sunt mulțumit că echipa s-a mobilizat și a obținut un succes important. Ne bucurăm și pentru faptul că putem promova jucătoare tinere, deoarece ele sunt viitorul pentru echipa națională a României. Sperăm să avem un campionat cât mai bun”.

Georgiana Ciuciulete, CSM Corona Brașov: ”Victoria de astăzi consider că este meritată, iar startul de sezon ne mulțumește. Am jucat împotriva unei echipe foarte bune, cu un public deosebit. Consider că merităm acest succes și le dorim rapidistelor mult succes în actuala ediție de campionat”.

 Robert Licu antrenor CS Rapid București: ”Este un prim meci, care ne-a arătat unde mai trebuie să lucrăm. Am marcat destul de puține goluri, fapt care mă nemulțumește. De asemenea, am făcut greșeli și în apărare. Cred însă că această echipă are un frumos vititor, iar de la etapă la etapă jocul nostru va crește în volum și în calitate. Sunt și aspecte pozitive în jocul nostru, iar ședințele de pregătire ulterioare se vor concentra tocmai pentru îmbunătățirea aspectelor vulnerabile”.

 Ana-Maria Chirigiu, CS Rapid București: Am revenit acasă, la Rapid, acest lucru fiind foarte important pentru mine. Am întâlnit o adversară mobilă și experimentată. Am abordat jocul cu trac, dar cred că valoarea echipei noastre este superioară față de cele arătate astăzi pe parchet”.  

 

AHCM Slobozia vs CSM Slatina 25-25 (9-12)

 

Alexandra Georgescu, jucătoare CSM Slobozia: "Este dureros să pierzi puncte în ultima secundă la o fază banală de joc. Cu toate că adversarele luaseră un avans considerabil, noi am crezut tot timpul în șansa noastră. Ne-am adunat, ne-am susținut reciproc și astfel am reușit să revenim în joc. Cu siguranță, astăzi am fi meritat sa câștigăm".

Lorena Ostase, jucătoare CSM Slatina: "Din păcate, la adăpostul avantajului pe care ni l-am creat pe tabelă, ne-am relaxat și am permis adversarului să revină. Mă bucur că în final am reușit un punct pentru că un egal în deplasare reprezintă totuși un rezultat pozitiv. Ne așteaptă un campionat lung și palpitant cu echipe care au ajuns la un nivel foarte ridicat. Cu mici excepții nu vom avea favorite clare inaintea meciurilor".

Gheorghe Covaciu, antrenor CSM Slobozia: "Nu sunt deloc mulțumit de jocul prestat de echipa noastră în prima repriză. În repriza secundă ne-am revenit dar, din păcate, am plătit tribut lipsei de experiență. HCM Slobozia a jucat astăzi cu doua handbaliste debutante in Liga Florilor, Florenat Illie si Ana-Maria Vacariu. Sper să creștem de la meci la meci și să reparăm lacunele pe care le avem, în special pe faza de aparare."

 

CS Minaur Baia Mare vs CS Măgura Cisnădie 25-25 (11-12)

 

Alexandru Weber, antrenor principal Măgura Cisnădie: “Puțin nemulțumit, dar de la minus șase la egal pot spune că punct luat de noi aici este unul mare. Nici eu nu știu să vă spun dacă am pierdut puncte sau am câștigat un punct. Am revenit extraordinar de bine în joc, după un moment de cădere fantastic. Oricare dintre echipe putea câștiga acest meci, fiecare a avut această șansă. Consider că momentul decisiv în meci a fost când am cerut al doilea time-out în partea a doua”.

Elena Voicu, jucătoare Măgura Cisnădie: “Ca de fiecare dată, în Baia Mare, avem meciuri grele. Se vede că fetele de la Minaur sunt foarte bine pregătite, că îți doresc victoria. La noi a fost un moment în care a părut că am cedat, dar am mers până la capăt. Ne-am spus că până nu se termină timpul de joc nu avem de ce să cedăm. Sunt și mulțumită cu acest punct, dar doar pe jumătate. Bine că nu am pierdut. Sezonul trecut am pierdut medalia la un punct, deci poate că punctul acesta ne va ajuta. Baia Mare mi se pare că este o echipă mai solidă decât sezonul trecut. Și-au păstrat mai multe jucătoare din vechiul nucleu și acest lucru se vede. Sunt un pic mai bine puse la punct decât noi, dar vom fi și noi la un nivel mai bun cât de repede”.

Oana Bondar, jucătoare Minaur Baia Mare: “Într-un fel e bine că a fost egal, decât înfrângere, e un punct, dar per joc nu sunt foarte mulțumită. Pentru că avem momente foarte bune de joc, apoi de relaxăm și dăm prilejul adversarele să vină peste noi. Nu cred că Cisnădie a fost mai bună ca sezonul trecut, dar să ținem cont că le lipsesc două jucătoare care n-au avut drept de joc, iar alte două sunt accidentate. Noi, ca valoare, zic eu, suntem peste sezonul trecut”.

Magda Kovacs, antrenor secund Minaur: “E urât ceea ce s-a întâmplat cu noi, de la plus șase la egal. Trebuie să încercăm să remediem ceea ce n-a mers. Pe fondul ratărilor, teama de a nu greși, teama jucătoarelor nou venite, faptul că am rămas și în patru oameni, toate au contat. Echipa noastră mi se pare mai bună decât sezonul trecut, iar în meciurile de pregătire am făcut jocuri mult mai bune, cu echipa mai titrate decât echipa din Cisnădie. Măgura a avut două atuuri: Panici și Ada Moldovan, care oricând pot face diferența”.

 

SCM Gloria Buzău vs CSU Cluj-Napoca 32-22 (16-19)