Noul sezon de Liga Zimbrilor a debutat săptămâna aceasta în mod spectaculos, cu nu mai puțin de 7 partide, în care s-au reușit 349 de goluri și o medie de 49.8 reușite/meci, gazdele fiind cele care au profitat de avantajul terenului propriu în această etapă inaugurală (5 victorii și 1 egal/7 meciuri).

Partida care a deschis sezonul 2019/20 al Ligii Zimbrilor a fost cea dintre CS Minaur Baia Mare vs AHC Dobrogea Sud, vicecampioana en titre. O partidă echilibrată (10-10 pauză) decisă în final de un meci foarte bun făcut de Alexandru Csepreghi (9 reușite - scor final 25-23). Campioana României, CS Dinamo București a început sezonul în aceeași notă în care l-a încheiat pe cel precedent, cu o victorie pe teren propriu, de data aceasta în fața echipei CSM Vaslui (34-30).

Ștefan Constantin, antrenor principal CS Dinamo: ”O victorie importantă, pentru că este prima etapă. Am încercat să rulăm tot lotul, inclusiv tinerii sub 21 de ani. Nu s-a pus niciun moment problema câștigătoarei. Echipa noastră a apăsat pe accelerație în momentele importante și a păstrat o diferență liniștitoare”

Leonard Bibirig, antrenor CSM Vaslui: ”Un meci disputat în fața campioanei. Dacă am fi crezut mai mult în noi și am fi jucat mai exact, am făcut multe greșeli tehnice în ultimele 10 minute, poate era alta soarta meciului. Dar trebuie să fim mulțumiți de ceea ce am realizat. Trebuie să credem mai mult în noi și să ne dăruim mult mai mult. E un început de campionat în care s-au întâlnit două echipe cu obiective diferite. Dinamo dorește un nou titlu, noi ne batem pentru salvarea de la retrogradare. Felicit Dinamo pentru victorie, noi mai avem mult de muncă”.

Prima etapă a fost una echilibrată, în care consistența de-a lungul intregii partide a părut a fi factorul decisiv. Acesta a fost cazul și în meciul de la Bacău, în care gazdele, conduse la pauză (12-14), au reușit să revină de la cabine mai hotărâte obținând o victorie importantă (25-24).

Adrian Târzioru, CSM Bacău: “A fost un meci foarte greu, ne aşteptam la asta. Călăraşiul este o echipă experimentată, puternică, s-a văzut asta şi anul trecut. Mă bucur că, împreună cu colegii mei, cu domnul profesor, am izbutit în repriza a doua, deşi eram conduşi, să revenim. Probabil am reuşit să facem diferenţa prin faptul că în ultimele minute am fost mai limpezi decât cei de la Călăraşi”.

George Selaru, AHC Dunărea Călăraşi: “Suntem după un meci în care speram să scoatem mai mult, am simţit că puteam scoate mai mult, dar din păcate rezultatul de pe tabela este favorabil gazdelor. Nu trebuie să rămânem aici. Campionatul este lung, trebuie să strângem rândurile, să uităm cât mai repede meciul acesta. Din păcate, nu am fost la capacitate maximă şi îmi reproşez că nu am reuşit mai multe puncte astăzi şi trebuie să fim cât mai aproape de sută la sută pentru a scoate cât mai multe puncte”.

Programul complet al partidelor din etapa a II-a poate fi văzut aici - http://bit.ly/CLASAMENTLigaZimbrilor