Naționala de tineret a României a disputat, în seara aceasta, ultima partidă din faza grupelor principale a Campionatului European U 19 în fața gazdelor și favoritelor turneului, Ungaria, nereușind să obțină victoria și inclusiv calificarea în semifinale (Ungaria vs România 31-21).

Evoluția celor două echipe a fost asemnătoare pe tot parcursul primei reprize, iar scorul de la pauză avea să reflecte asta. Joc combinativ bun, în viteză, cu deschideri inteligente pe extreme și angajarea pivotului în momentele potrivite, precum și porți inspirate cu procentaj ridicat (+40%), toate acestea au oferit un meci echilibrat savurat de fanii maghiari prezenți în arena din Gyor. România a intrat la pauză în dezavantaj (12-11) însă continuam să avem șanse la calificarea în faza semifinalelor. În cea de-a doua repriză, Ungaria s-a întors mai hotărâtă de la cabine, reușind un șir de cinci goluri fără răspuns din partea tricolorelor, moment în care antrenorul Dragoș Dobrescu a cerut time out (17-11). În ciuda unor momente mai bune, imediat după timpul de odihnă, gazdele, împinse de la spate de publicul foarte activ prezent la meci, s-au desprins decisiv, reușind să crească avantajul până la finalul partidei la zece goluri, consemnând cea de-a doua înfrângere a naționalei noastre la acest turneu. Scor final Ungaria v România 31-21, iar echipa noastră va disputa meciurile de clasament pentru pozițiile 5-8, programate pe 19 și 21 iulie.

România: Ciucă, Ugran, Chetraru – Popa 4, Jipa 4, Moroianu 3, Pica 2, Cace 2, Bărăbaș 2, Moraru 2, Kerekes 1, Vâlcan 1, Bălăceanu, Stamin, Șamanț, Darie