Elevii școlii gimnaziale Nicolae Labiș din București au avut parte de o experiență de neuitat, primind vizita jucătoarelor de echipă națională Denisa Dedu, Crina Pintea, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo, Raluca Băcăoanu, și a antrenorului echipei, Martin Ambros. În cadrul acestei acțiuni, parte din campania "Mingi în Școli", elevii au primit echipamente din partea Henkel Beauty Care și au avut ocazia să schimbe pase cu jucătoarele echipei naționale de handbal.

"Campania "Mingi în Școli" ne oferă șansa de a inspira o generație nouă să se îndrăgostească de handbal. Succesul din anii anteriori, numărul mare de școli înscrise în campanie, sunt un semn foarte bun care ne arată deschiderea către proiectul nostru. Ne dorim să continuăm pe această linie și să contribuim astfel la împământenirea handbalului drept sport național" , a declarat Alexandru Dedu, Președinte Federația Română de Handbal.

“Ne bucurăm de fiecare dată când ajungem într-o școală și susținem elevii în practicarea sportului lor preferat. Campania Mingi în Școli a luat naștere în 2016 dintr-un parteneriat puternic dintre Fa și Federația Română de Handbal. După doi ani în care au fost donate 5.000 de mingi de handbal în 470 de școli din toată țara, anul acesta am mers și mai departe, oferind echipamente sportive viitorilor campioni ai țării în 74 de scoli. Fa este un brand cu tradiție în România și suntem mândri să susținem viitorul unui sport național cu o istorie bogată în România” declară Gabriel Barbu, General Manager, Henkel Beauty Care, Romania.

Campania a fost creată pentru a susține viitorul handbalului în România. Avem una dintre cele mai vechi școli de handbal din lume, cu performanțe pe măsură, profesori incredibili și copii dornici să învețe. Suntem singura țară a cărei echipă națională a participat la toate edițiile Campionatului Mondial de Handbal Feminin, începând din 1957. Viitorul campion de mâine este copilul de astăzi care trebuie susținut în drumul către prima lui victorie. De aceea, pentru a le oferi ocazia cât mai multor copii să joace handbal, Henkel Beauty Care România, în parteneriat cu Federația Română de Handbal, a lansat campania Mingi în școli, în 2016, proiect menit să crească accesul elevilor la acest sport și să susțină viitoarea generație de campioni ai handbalului românesc.

*Interviurile în întregime pot fi văzute pe canalul de YouTube al FRH - YouTube FRH