Federația Română de Handbal dorește să facă următoarele precizări referitoare la modul de organizare al meciurilor din cadrul turneului Final 4 Cupa României Fan Courier în conformitate Regulamentul de organizare și funcționare al Cupei României, aprobat de Consiliul de Administrație al FRH la data de 27/06/2018, publicat pe site-ul oficial FRH la data de 28/06/2018, care prevede condițiile de alocare a turneului Final Four la Articolul 5” (intitulat Condiții de alocare a drepturilor pentru organizarea fazei finale a Cupei României):

„Faza finală se va desfășura pe o perioada de trei zile în sistemul Final Four (n.b. prima zi fiind rezervată antrenamentelor), localitatea unde se vor disputa jocurile din cadrul fazei finale a Cupei României, va fi stabilită în urma tragerii la sorți.

În urnă se vor introduce 4 bilete, echipele calificate la Final Four vor extrage fiecare câte un bilet.

Echipa care a extras din urnă biletul cu numărul 1, are prima drept de organizare. În cazul în care refuză, echipa care a extras biletul cu numărul 2 are drept de organizare a Final Four-ului, ș.a.m.d.

Dacă niciuna dintre echipe nu-și va aloca dreptul de organizare, localitatea de desfășurare va fi stabilită de F.R.H..”

Și

Conform Comunicatului publicat pe site-ul oficial FRH în data de 21 decembrie 2018, în baza Procesului Verbal încheiat la aceeași dată și semnat de reprezentanții tuturor cluburilor participante la tragerea la sorți, redat mai jos,

”În urma tragerii la sorți de astăzi s-au stabilit următoarele dueluri pentru turneul Final Four al Cupei României FAN Courier la handbal masculin:

Semifinala 1 : SCM Politehnica Timișoara vs CSM Focșani 2007

Semifinala 2 : CS Dinamo București vs CSA Steaua București

În ceea ce privește dreptul de găzduire a turneului, echipele au fost extrase din urnă în următoarea ordine:

1. CSM Focșani 2007

2. SCM Politehnica Timișoara

3. CSA Steaua București

4. CS Dinamo București”.

 

În același timp, conform solicitărilor oficiale emise de FRH la data de 11/02/2019 privind rezervarea de bilete pentru cluburile participante la Turneul Final Four, precum și a răspunsurilor primite de la acestea, facem următoarele precizări:

  • Conform comunicatului publicat pe site-ul oficial în data de 9 martie 2019, FRH a făcut apel la spectatori cu privire la regulile de participare la competițiile sportive.
  • Capacitatea Sălii Sporturilor Vrancea din Focșani este de 1.329 de locuri pentru spectatori. Conform Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, organizatorul are obligația de a rezerva 10% din capacitatea sălii ca măsură de siguranță. În cazul meciului disputat în data de 9 martie, ora 17:30, între echipele CSA Steaua București și CS Dinamo București, facem precizarea că au fost rezervate 200 locuri pentru siguranță, reprezentând 15% din capacitatea totală a sălii.
  • Fiecare club participant a beneficiat de 8 abonamente pentru oficiali (cu excepția echipei CSM Focșani 2007, care a beneficiat de un număr mai mare de invitații, fiind echipă organizatoare) și 50 de invitații (cu titlu gratuit) valabile exclusiv la meciurile echipei proprii.
  • În urma solicitării primite de la CSA Steaua București, clubul a rezervat un număr de 200 de bilete pentru meciurile echipei proprii, urmând ca acestea să fie achitate direct de suporteri. În același timp, CSM Focșani 2007 a solicitat rezervarea unui număr suplimentar de 78 de abonamente, valabile la toate meciurile.
  • Facem precizarea că celelalte cluburi participante (SCM Politehnica Timișoara și CS Dinamo București) nu au răspuns în termenul prevăzut (21/02/2019) cu solicitări de rezervări suplimentare de bilete.
  • În cadrul ședințelor de cooperare organizate înaintea competiției, toate instituțiile și persoanele implicate în organizarea acestui turneu au fost informate cu privire la riscurile de siguranță și securitate, inclusiv Inspectoratul de Jandarmi Județean Vrancea și Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Având în vedere informațiile mai sus menționate, FRH dorește să evidențieze faptul că niciuna dintre deciziile referitoare la organizarea acestui turneu nu a fost, în nicio măsură, discreționară sau favorizantă pentru oricare dintre cluburile participante.