Căpitanul echipei naționale a României, Cristina Neagu, a primit cea de-a cincea nominalizare consecutivă pentru titlul oferit de cea mai bună jucțtoare a lumii. Lista nominalizaților a fost făcută public ieri, odata cu deschiderea votului către fani pe site-ul oficial al Federației Internaționale de Handbal (puteți vota AICI). Data limită pentru exprimarea voturilor este 15 martie.

Câștigătoare a acestui titlui de trei ori (2010, 2015, 2016), Cristina Neagu a avut un an 2018 excelent. Pe plan individual, ea a reușit să devină cea mai bună marcatoare din istoria campionatelor europene (237 reușite) și cea mai bună marcatoare a Ligii Campionilor în sezonul 2017/18 (110 reușite). Cu echipa națională, Cristina a ajuns până în semifinalele Campionatului European din Franța, iar cu echipa de club a obținut bronzul Ligii Campionilor.

Cristina Neagu : 'În această perioadă grea pentru mine am primit o veste excelentă! Așa cum vă spuneam, anul 2018 a fost unul foarte bun și se concretizează prin a cincea nominalizare consecutivă la titlul de cea mai bună jucatoare a lumii! Sunt mândră și onorată să am această șansă și am nevoie de sprijinul vostru!'.

Nominalizați

Cel mai bun jucător al anului: Sander Sagosen (NOR), Jim Gottfridsson (SWE), Rasmus Lauge Schmidt (DEN), Mikkel Hansen (DEN), Vincent Gerard (FRA)

Cea mai bună jucătoare a anului: Cristina Neagu (ROU), Amandine Leynaud (FRA), Anna Vyakhireva (RUS), Stine Oftedal (NOR), Estelle Nze Minko (FRA)

Nominalizările au fost fost făcute în urma propunerilor unui grup de experți format din antrenori ai echipelor naționale și membri ai Federației Internaționale de Handbal.

Photo Credit: Kolektiff Images