Seria de sesiuni interactive pe care Federația Română de Handbal le organizează pe profilul oficial de Instagram (@nationaladehandbal) a continuat aseară cu portarul echipei naționale și al echipei maghiare de club, Siofok, Denisa Dedu. Mă bucur ca am șansa asta, de a interacționa cu voi, suporterii echipei naționale, de a ne cunoaște mai bine! , spunea Denisa în deschiderea acestei a doua sesiuni.

Zeci de întrebări au continuat să curgă de-a lungul orei în care ea a stat conectată cu fanii, astfel că am selectat câteva dintre cele mai populare și răspunsurile oferite de către Denisa.

Când ai început să practici handbalul?

Denisa Dedu „Am început la vârsta de 14 ani. La început a fost o joacă, însă pe parcurs lucrurile au devenit mult mai serioase. Am vrut sa practic un sport, am încercat volei, gimnastică, chiar și baschet, însă atât eu cât și fratele meu (Alexandru Dedu) am continuat să alocăm tot mai mult timp handbalului. Am primit prima convocare la echipa națională de senioare la 17 ani, și am știut ca este ceea ce vreau sa fac de atunci înainte.”

Care este sfatul tău pentru copiii care se apucă de handbal?

Denisa Dedu „La început, trebuie să te bucuri de handbal, sa o faci cu pasiune. Este câteodată dificil să îmbini școala și handbalul, însă este cel mai bun lucru. Mă bucur că am reușit să fac asta și să fiu atât jucătoare profesionistă cât și absolventă a Facultății de Marketing.”

Care sunt șansele să te întorci la un club din România?

Denisa Dedu „Încă nu am luat o decizie în privința asta, rămâne de văzut, însă voi comunica hotărârea mea la momentul potrivit.”

Ai vreun portar care te-a inspirat?

Denisa Dedu „Nu neapărat. Întotdeauna am admirat stilul nordic, portari precum Katrine Lunde sau Kari Grimsbo. Colega mea de la Siofok este tot din Norvegia și ne înțelegem foarte bine. Deasemenea, am avut norocul să fiu antrenată, la echipa națională, de Luminița Huțupan, pe care o admir foarte mult. Între portari este o relație speciala, așa este și la echipa națională, unde eu si Yulia (Dumanska) ne completăm foarte bine.”

Când ne vom reîntâlni cu echipa națională?

Denisa Dedu „Următoarea acțiune este programată pentru luna martie. Vom participa la turneul amical Golden League din Franța, alături de Norvegia, Danemarca și Franța. Abia aștept!”

 

*Nu uitati să ne urmăriți pe pagina oficială de Facebook și profil de Instagram pentru a afla când va avea loc următoarea sesiune.

Instagram  https://www.instagram.com/nationaladehandbal/ 

Facebook  https://www.facebook.com/FederatiadeHandbal