La numai 16 ani, Valentina a făcut un pas uriaș. În iarna aceasta ea a ajuns în lotul deținătoarei EHF Cup, SCM Craiova, reușind, în urmă cu câteva zile, să înscrie primele sale goluri in Liga Florilor, chiar în poarta campioanelor de la CSM București, apărată de Paula Ungureanu.

În urmă cu doi ani ea practica handbalul la HCM Craiova și se pregătea să dea examenul de capacitate, împreună cu restul colegelor sale, însă, atunci când s-a ivit ocazia, nu a putut rata șansa de a merge la Centrul de Excelență de la Rm Vâlcea. “A fost puțin mai greu cu școala pentru că m-am transferat în clasa a 8-a. Progresul meu s-a văzut la scurt timp după venirea mea la centru. Eu însămi am vazut schimbarea în bine. Antrenamentele erau la capacitate maximă, punându-se accentul pe pregătirea individuală și de echipă.”, ne povestește Valentina.

În perioada petrecută la Centrul de Excelență, componentă a lotului de cadete, a reușit să obțină rezultate foarte bune, printre care locul I – Trofeul Carpați, medalie de argint la Jocurile Mediteraneene și locul III la Handball Open (Suedia), însă momentul pe care încă si-l aduce aminte foarte bine este cel al sosirii sale la Rm. Vâlcea: „Îmi aduc aminte de primul antrenament. Știu că atunci mi-am spus că va fi mult de muncă, însă va fi pentru binele meu, pentru viitorul meu.”

Împrumută până în vară la SCM Craiova, pentru care a evoluat deja atât în Liga Florilor cât și în EHF Cup, și trecută la echipa de junioare a României, pentru Valentina urmează o perioadă foarte interesantă și cu multă muncă : „Eu îmi doresc să am cât mai multe minute jucate, să lucrez la sala de forță ca sa mă pot “duela” de la egal la egal cu celelalte jucătoare și să-mi corectez micile greșeli individuale. Asta pe plan personal. În ceea ce privește echipa, sper să ne putem clasa pe podium în Liga Florilor și să ajungem în semifinalele EHF Cup.”

 

*Pe plan național există 8 centre de excelență, cele mai recente fiind cele din Timișoara și Baia Mare care își vor începe activitatea anul acesta.

Handbal Feminin 

  • Centrul Național de Excelență Rm. Vâlcea - 2007
  • Centrul Național de Excelență Brașov - 2015
  • Centrul Național Olimpic de Tineret Iași
  • Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor Baia Mare - 2018

 

Handbal Masculin

  • Centrul Național de Excelență Sighișoara - 2004
  • Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor București - 2017
  • Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor Timișoara - 2018
  • Centrul Național Olimpic de Tineret Brașov