Tricolorele au pierdut semifinala Campionatului European în fața campioanei olimpice, Rusia, și vor juca duminică pentru medalia de bronz împotriva Olandei.

În ciuda înfrângerii suferite în fața Ungariei, în ultima partidă a grupei principale, și a accidentării grave a căpitanului Cristina Neagu, echipa antrenată de Ambros Martin a început foarte încrezătoare partida. Agile în apărare și hotărâte în atac, tricolorele au reușit să conducă partida în cea mai mare parte a primelor 15 minute (6-8), iar lucrurile nu s-au îmbunatațit pentru Rusia nici după timeout-ul cerut de antrenorul Trefilov. Lucrurile au început să se schimbe spre sfârsitul reprizei, anuntând ce avea să se întâmple după pauză, Rusia intrând la vestiare cu un avantaj de un gol (16-15).

Startul celei de-a doua reprize a aparținut in totalitate Rusiei, marcând de 3 ori în 7 minute, fără raspuns din partea României. Însă am rămas aproape până in ultimele 15 minute ale partidei. În numai 5 minute (între minutele 45-50), rusoaicele, în frunte cu cea mai bună jucătoare a partidei, Anna Vyakhireva (13 goluri), au apăsat pe accelerație și au dus scorul la 26-19, cea mai mare diferența a partidei. Rusia învinge România și se pregătește pentru a doua sa finală de campionat european, iar naționala României se va lupta pentru medalia de bronz cu selecționat Olandei, duminică 16 decembrie, ora 15.00. 

Cristina Laslo: "Ne-am simțit foarte bine și am avut o tactică foarte bună de joc. Am simțit că se poate, însă a doua repriză am început foarte rău și nu am putut reveni in meci. Ne-a lipsit foarte mult Cristina, un lider și un căpitan. Fiecare dintre noi a încercat să suplinească si să jucăm mai bine împreuna, însă se simte lipsa ei. Ne dorim victoria în finala mică."

Denisa Dedu: "Din păcate nu am reușit să păstrăm nivelul din primele 25 de minute. Nu știu ce nu a funcționat, probabil că le-am lăsat să înscrie goluri ușoare. Poate apărarea nu a funcționat la fel de bine ca până acum, însă am luptat, am crezut în șansa noastră, nu a fost de ajuns. Încă mai avem pentru ce lupta și vom încerca să remediem ce nu a funcționat și să facem un joc bun duminică."