România joacă astăzi semifinala Campionatului European 2018, a treia din istorie. După o primă fază a grupelor, cu victorii entuziasmante in fața Cehiei, Germaniei si mai ales a Norvegiei, tricolorele au obținut calificarea în semifinale cu multă muncă și un sacrificiu imens. Accidentarea Cristinei Neagu în partida împotriva Ungariei a fost resimțită de o întreagă națiune, însă fetele vor continua să lupte, pentru ele, pentru Cristina și pentru milioanele de oameni care vor privi semifinala cu sufletul la gură.

Adversarul de astăzi este campioana olimpică, Rusia, o echipă care a obținut victorii importante la acest turneu final, inclusiv în fața gazdelor, Franța, în chiar meciul de deschidere. Însă nu este o echipă invincibilă, chiar fetele noastre au demonstrat asta în meciul de la Cluj, din cadrul calificarilor pentru EHF Euro 2018 (ROU vs RUS 26-25). De partea Rusiei este bilanțul întâlnirilor directe (meciuri 12 - Rusia 8 victorii - 1 egal - România 3 victorii), însă la campionatele europene lucrurile au fost mult mai echilibrate (meciuri 6 - Rusia 3 victorii - 1 egal - România 2 victorii).

Eliza Buceschi:  "Am primit o șansă de care trebuie să profităm și cu siguranță o vom face. Nu mai avem nimic de pierdut. Obiectivul nostru de la începutul competiției a fost îndeplinit, însă acum avem pentru ce să jucăm și cu siguranță va fi un meci frumos. Echipa României va lupta la fel, chiar dacă Cristina ne va lipsi foarte mult, vom juca și pentru ea. Rusia este o echipă extrem de valoroasă, însă noi ne vom lupta cu ele. Suntem extrem de motivate și știm ce putem obține astăzi, iar asta ne va motiva."

Horațiu Pașca, antrenor secund România: "Cristina va fi greu de suplinit însă credem în forța acestui grup, în puterea de mobilizare a acestuia. Echipa asta are un vis pentru care a muncit foarte mult. Accidentarea Cristinei reprezintă partea grea a sportului, însă ea cu siguranță va reveni mai puternică decât până acum."

*Rusia vs România va fi în direct la ora 18.30 pe TVR1 si TVRHD