Tricolorele vor întâlni astăzi, 12 decembrie ora 19.00, naționala Ungariei, în direct pe TVR1 si TVR HD, în ultima partidă a Grupei Principale II. Victoria aduce calificarea în faza semifinalelor.

Duelul dintre Ungaria și România reprezintă unul dintre cele mai încărcate cu istorie din handbalul mondial. Au trecut 56 de ani de la prima confruntare dintre cele două naționale (Campionatul Mondial 1962), de-a lungul cărora au avut loc 25 de partide, cu bilanț pozitiv pentru naționala Ungariei ( Ungaria 16 victorii, 1 egal, România 8 victorii). Din cele 8 partie disputate in cadrul Campionatelor Europene, România a avut câstig de cauză de două ori. În ultimii 10 ani însă, tricolorele au dominat acest duel, reușind 5 victorii din 8 partide jucate în toate competițiile, cea mai recentă venind in cadrul Campionatului European din 2016 (Ungaria vs România 21-29).

La EHF Euro 2018 din Franța, reprezentativa Ungariei a parcurs un traseu cu suișuri si coborâșuri. Invinsă de Olanda (28-25) si Norvegia (38-25), echipa condusă de Kim Rasmussen a reușit victorii importante împotriva Spaniei (32-26) în ultima etapă a grupei preliminare, și a Germaniei (26-25), cumulând 4 puncte înaintea ultimei etape din Grupa Principală, păstrând astfel șanse sa prindă un loc in faza semifinalelor.

După victoria reușită ieri, în fața Spaniei, speranțele calificării in semifinale sunt mai vii ca niciodată in tabăra tricolorelor. "Meciul de ieri a fost foarte greu, însă trebuie acum să ne gândim numai la meciul împotriva Ungariei. Ele sunt mai odihnite decât noi și au avut mai mult timp să pregatească meciul, însă știm că vom merge la victorie." declara antrenorul României, Martin Ambros, în această dimineată. 

"Nu este ușor să te recuperezi după un meci ca cel de ieri, însă suntem pregătite pentru astăzi. Suntem la un pas de calificarea in semifinale și depinde doar de noi să mergem mai departe. Ne dorim sa obținem victoria" (Aneta Udriștioiu - România)

Cristina Neagu va disputa astăzi partida cu numarul 39 in tricoul României la campionatele europene, depășind-o astfel pe Aurelia Brădeanu în clasamentul all time.