În 1959, Bucureștiul organiza, pentru prima data, Cupa Orașului București, denumire păstrată pentru primele trei ediții, un prim mare turneu international organizat in România, care urma să ocupe un loc important în calendarul turneelor amicale pe plan mondial. La mai mult de jumătate de secol de la acea primă ediție, Trofeul Carpați revine la București pentru aniversarea ediției cu numărul 50!

Constantin "Pilică" PopescuPrima ediție 28 ianuarie – 1 februarie 1959, a fost oarecum de experiment fiind invitate echipe foarte puternice, un handbal în 7 de sală – de la care puteam învăța la cel mai înalt nivel, chiar cu riscul infrângerii la scor şi o clasare mai slabă. Prima ediție a “Cupei oraşului Bucureşti” a fost câştigată atat la feminin cât şi la masculin de echipele H.G.Copenhaga (în realitate echipele naționale ale Danemarcei) care au dat adevărate recitaluri de virtuozitate. Sala Floreasca (azi Lucian Grigorescu) a fost arhiplină timp de 4 zile. Dar au participat şi alte mari echipe de mare valoare: Dukla Praga la băieți, selecționatele oraşelor Zagreb şi Budapesta la fete. S-a hotărât să participăm cu echipe de club sau selecționate de oraş tinând seama că deşi eram campioni mondiali la fete şi vicecampioni la baieți la handbal în 11, la cel în 7 eram mai la început palmaresul trebuia oarecum protejat.  - FRH/ Istoria Jocului - Reconstructie - Consolidare - Glorie 1946 - 1962

Lista câstigătoarelor edițiilor precedente poate fi găsită aici http://bit.ly/CastigatoareTrofeulCarpati , pag. 39

Programul jocurilor - Trofeul Carpați 2018:

Vineri, 23 noiembrie

România B – Rusia, ora 16:00
România – Serbia, ora 18:30

Sâmbătă, 24 noiembrie

Finala Mică, ora 16:00
Finala Mare, ora 18:30

Biletele pentru Trofeul Carpați se pot achiziționa din rețeaua Bilete.ro, de pe site-ul www.frh.ro/bilete sau de la casieria Bilete.ro (Calea Griviței nr. 143, București - în incinta Hotel Ibis Gara de Nord, program Luni - Joi orele 12:00-19:00 și Vineri între orele 12:00-16:00).