Consfatuirea de vara a arbitrilor din lotul de liga nationala.

Comunicari Comisia Centrala de Arbitri, Luni, 20 iulie 2020


1.  Avand in vedere prelungirea Starii de Alerta pana la data de 15.08.2020 si a mentinerii unor masuri medico-sociale pentru prevenirea raspandirii bolilor, CCA a hotarat transformarea Consfatuirii de vara a arbitrilor din lotul de liga nationala ce urma sa se desfasoare la Cheile Gradistei in perioada 31.07-02.08.2020, in webinar organizat in 01-02.08.2020.          

La webinar vor fi invitati sa sustina expuneri Prof. Vlad CABA – Presedintele Comisiei Tehnice a F.R.H. si antrenorii federali de la juniori, Prof. Steluta LUCA si Prof. Iulian STAMATE, privind noile prevederi regulamentare de desfasurare a Campionatelor Nationale de J2, J3 si J4, precum si normele lor de aplicare.

CCA va prezenta o selectie de faze de joc din jocurile desfasurate in anul competitional 2019-2020, primite de la EHF si analizate de catre membrii Comisiei de Arbitri a EHF cu recomandarile acestora privind modul de interpretare, precum si deciziile si sanctiunile care se impun. Programul webinarului va fi anuntat in timp util si solicitam Presedintilor de Comisii Judetene de Arbitri identificarea unor solutii locale (videoproiectoare, televizoare cu acces direct la internet, si/sau cu functia de oglindire pentru ca la prezentarile din cadrul webinarului sa poata asista si ceilalti arbitri din judete (cu respectarea masurilor medico-sociale).

2.Examenele din sesiunea de vara se vor organiza centralizat, pentru arbitrii IHF/EHF, beach, candidati si EHF-YR si cei din lotul de Liga nationala, la Bucuresti, cu 10 – 14 zile inainte de inceperea competitiilor iar pentru arbitrii din celelalte loturi pe plan local de indata ce conditiile medicale o vor permite.