HOTARARILE CONSILIULUI DE ADMINISTRATIE DIN 12.03.2020

Comunicari Consiliul de Administratie, Joi, 12 martie 2020


Hotărâre C.A. 12.03.2020 – proces verbal nr.113

Având în vedere:

  • contextul epidemiei de coronavirus ce se extinde și pe teritoriul țării noastre
  • întregul program guvernamental de măsuri luate în această perioadă de criză se bazează în principal pe protecția copiilor
  • Campionatul Național de Divizia A – feminin are programată etapa cu numărul 6 astăzi, 11 martie, competiția urmând a se întrerupe până în 4 aprilie, dată la care este programată următoarea etapă, astfel că nu se impun momentan modificări la calendarul competițional.
  • Campionatul Național de Divizia A – masculin se află în plină desfășurare
  • În Campionatul Național de Divizia A – masculin multe echipe se bazează pe juniori, iar campionatele naționale de copii și juniori organizate de FRH/AJH/AMH s-au suspendat până la redeschiderea școlilor
  • unele dintre echipele de Divizia A își desfășoară activitatea în sălile care aparțin unităților de învățământ care sunt închise
  • calendarul competițional este extrem de încărcat și nu există posibilitatea amânării unui număr de etape la o dată ulterioară,

 

Astfel, pentru Campionatul Național de Divizia A – masculin s-au solicitat membrilor C.A. următoarele:

1. Echipele C.N.O.P.J.- urilor nu se vor prezenta la etapele cuprinse în perioada până la care sunt închise școlile (conform deciziei F.R.H. din 10.03. 2020 de a închide toate centrele naționale de excelență și olimpice, până la redeschiderea școlilor)

 2. Echipele care nu au drept de promovare (echipe de juniori) să poată să aleagă dacă se prezintă sau nu la etapele programate în această perioadă. În cazul în care nu se prezintă, acestea sunt obligate să anunțe F.R.H. în timp regulamentar.

 3. Echipele cu drept de promovare să poată să-și amâne etapele programate în această perioadă doar în cazul în care întâmpină probleme legate de coronavirus, și numai prin intermediul unei solicitări oficiale transmisă F.R.H. în termenele prevăzute de regulament.

Pentru primele două cazuri enumerate, s-a propus membrilor C.A. și aprobarea modificării sancțiunilor în cazul neprezentării la joc, în sensul că singura sancțiune aplicabilă să fie pierderea jocului cu 10-0 (fără depunctare și fără excludere din campionat).

Cu voturi 15 „pentru” (Dedu, Sâsâeac, Tadici, Kotecz, Manea, Evi, Dinu, Drăgănescu, Mateescu, Bejinariu, Bocan, Ghervan, Teuțan, Pavel, Luca) se aprobă propunerile privind Campionatul Național de Divizia A masculin, pe perioada în care sunt închise unitățile de învățământ.