Ședința Comisiei Centrale de Disciplină din data de 01.10.2019

Comunicari Comisia Centrala de Disciplina, Miercuri, 02 octombrie 2019


Proces verbal nr. 268

Încheiat astăzi, 01/10/2019, în ședința ordinară a Comisiei Centrale de Disciplină, în prezența membrilor: Jugănaru L., Vicea V., Dinca V., Berindei D., Teodorescu E.

1. În legătură cu raportul arbitrilor Ciutacu M. și Tiță I., arbitri delegați la jocul de J III F dintre C.S.S. nr. 1 Constanța și C.S.S. Tulcea, desfășurat în data de 29/09/2019 la Constanța, Comisia hotărăște:

- sancționarea sportivei Preoteasa Diana de la echipa C.S.S. nr. 1 Constanța cu avertisment conform art. 50.1 lit. a).

2. În legătură cu raportul arbitrilor Paraschiv G. și Stănescu A., delegați la jocul de J III M dintre echipele C.S. Concordia Chiajna și C.S.S. nr. 3 Steaua București, desfășurat în data de 28/09/2019 la Chiajna, Comisia hotărăște:

- sancționarea jucătorului Căpățînă Mihai de la C.S.S. nr. 3 Steaua București cu avertisment, conform art. 50.1 lit. a).

3. În legătură cu raportul arbitrilor Dragu L. și Oprea C., delegați la jocul de J III M dintre echipele H.C. Dobrogea Sud Constanța și C.S.S. Galați, desfășurat în data de 28/09/2019 la Constanța, Comisia hotărăște:

- sancționarea sportivului Avram Luca de la C.S.S. Galați cu avertisment conform art. 50.1 lit. a).

4. În legătură cu raportul arbitrilor Baghiu A. și Fiscu M., delegați la jocul de J I M dintre L.P.S. Tg. Mureș și A.C.S Sporting Ghimbav, desfășurat în data de 28/09/2019 la Tg. Mureș, Comisia hotărăște:

- sancționarea sportivului Dudău George de la A.C.S. Sporting Ghimbav cu avertisment, conform art. 50.1 lit. a).

5. În legătură cu raportul arbitrilor Cristea I. și Murariu C., delegați la jocul de J III F dintre echipele L.P:S. Suceava și H.C. Buhuși, desfășurat în data de 28/09/2019 la Suceava, Comisia hotărăște:

- sancționarea sportivei Atomei Georgiana de la echipa H.C. Buhuși cu 2 (două) etape suspendare, conform art. 50.2 lit. c), începând cu 02/10/2019 pentru o acțiune de răzbunare după ce a fost faultată (Regula 8.9 f).

6. În legătură cu raportul suplimentar al arbitrilor Georgescu A. și Moldovanu M, delegați la jocul de J I M dintre echipele C.S.S. Călărași și C.S.S. nr. 3 Steaua București, desfășurat în data de 28/09/2019 la Călărași, Comisia hotărăște:

- sancționarea sportivului Matei Andrei de la echipa C.S.S. nr. 3 Steaua București cu suspendare 1 (una) etapă, începând cu data de 02/10/2019, pentru fault care pune în pericol sănătatea celui faultat (Regula 8.5, 8.6).

7. În legătură cu raportul suplimentar al arbitrilor Maciornea M. și Savin A., delegați la jocul de J II F dintre echipele L.P.S. Roman și C.S.S. Bacău, desfășurat în data de 27/09/2019 la Roman, Comisia hotărăște:

- sancționarea sportivei Popescu Maria de la echipa L.P.S. Roman cu avertisment, conform art. 50.1 lit. a);

- sancționarea profesorului Oprea Costel de la echipa C.S.S. Bacău cu avertisment, conform art. 55.2 lit. a).

8. În legătură cu raportul arbitrilor Constantin A. și Gal L., delegați la jocul de Divizia A M dintre echipele C.S. Universitatea Craiova și C.S.U. Politehnica Timișoara, desfășurat în data de 29/09/2019 la Craiova, Comisia hotărăște:

- sancționarea sportivului Viezure Andrei de la echipa C.S.U. Politehnica Timișoara cu 1 (una) etapă suspendare, începând cu 02/10/2019, pentru fault ce pune în pericol sănătatea celui faultat, conform art. 50.1 lit. c).

9. În legătură cu raportul suplimentar al arbitrilor State M. și Ghiorghișor M., și al observatprului Dăncescu V., delegați la jocul de LNM dintre echipele C.S.M. Bacău și H.C. Steaua București, desfășurat în data de 21/09/2019, la Bacău, Comisia hotărăște:

- sancționarea sportivului Bologa Alexandru de la echipa C.S.M. Bacău cu avertisment conform art. 50.1 lit. a).

10. Având în vedere Hotărârea Comisiei Centrale de Arbitri din data de 30/09/2019 privind prestația arbitrilor Liviu Gheorghiu și Sebastian Hagiu, delegați la jocul dintre echipele C.S. S.C.M. Gloria Buzău și C.S. Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, Comisia constată că nu se impune a se lua nicio măsură disciplinară împotriva cuplului de arbitri mai sus menționat.

11. În legătură cu sesizarea sportivului Vujadinovic Predrag în contradictoriu cu echipa C.S. Minaur Baia Mare, Comisia constată că nu se impune luarea unei decizii disciplinare, întrucât sesizarea a rămas fără obiect.

12. În legătură cu sesizarea sportivei Cozma Cosmina în contradictoriu cu C.S.M. Tg. Mureș, privind nerespectarea Hotărârii nr. 438/24.07.2019 a Comisiei de Memorii, Comisia revine cu solicitarea către clubul mai sus menționat privind un punct de vedere pentru ședința din 08/10/2019.

13. În legătură cu raportul suplimentar al arbitrilor Durnea O și Toacă F., delegați la jocul de Divizia A F dintre echipele Universitatea Reșița și C.S.M. Tg. Mureș, desfășurat în data de 14/09/2019 la Reșița, Comisia revine cu solicitarea privind formularea unui punct e vedere oficial al oficialului Evi Claudiu (C.S.M. Tg. Mureș) în legătură cu afirmațiile făcute la adresa arbitrilor, pentru ședința din data de 08/10/2019.

14. În legătură cu raportul suplimentar al observatorului Mărgărit M., delegat la jocul de LNF dintre echipele C.S. Minaur Baia Mare și C.S.M. București, desfășurat în data de 11/09/2019, cât și al observatorului Dumitrache G., delegat la jocul de LNF dintre C.S.M. București și A.H.C.M. Slobozia, desfășurat în data de 14/09/2019 cu privire la prezența doameni Gurău Aureliana în calitate de kinetoterapeut cu ecuson C la jocurile mai sus menționate, Comisia:

- având în vedere audierea reprezentantului C.S.M. București, domnul Bugan Ionuț și văzând apărările de fond ale acestuia, Comisia decide:

- sancționarea C.S.M. București cu penalitate 5.000 (cinci mii) lei, termen de achitare 31/10/2019, conform art. 5.2 lit. b) din Regulamentul de Desfășurare a Ligii Naționale Feminine.

15. În legătură cu sesizarea echipei S.C.M. Gloria Buzău privind declarațiile domnului Bogdan Vasiliu, manager al echipei C.S. Rapid București, Comisia, văzând și punctul de vedere al acestuia, hotărăște:

- sancționarea managerului Bogdan Vasiliu cu penalitate 1.000 (una mie) lei, dată limită de achitare 31/10/2019, conform art. 45.2 lit. b) punct 1) pentru declarații tendențioase, nereale, în mass-media.

16. În legătură cu memoriul formulat de domnul Gheorghe Tadici, antrenor al echipei H.C. Zalău, în contradictoriu cu memoriul team managerului Vlad Enăchescu de la C.S.M. București și văzând punctele de vedere în replică ale acestora, Comisia hotărăște:

- sancționarea ambilor oficiali, Gheorghe Tadici (H.C. Zalău) și Vlad Enăchescu (C.S.M. București) cu avertisment, conform art. 30.1.

17. . În legătură cu transferul sportivelor Ivanenko Anna, Naumenko Andryiana, Zholobovych Oleksandra, Zinatulina Iryna, care au fost legitimate la C.S. Marta Baia Mare, Comisia amână luarea unei decizii pentru 1 (una) săptămână.

*Notă: Părțile interesate să introducă Apel au nevoie de motivarea Hotărârii Comisiei de Disciplină conform Regulamentului disciplinar art. 13.5). Acestea intră în posesia motivării hotărârii Comisiei de disciplină dacă în termen de 3 (trei) zile de la data publicării dispozitivului pe site, fac cerere de motivare și dovada plății motivării hotărârii.

Apelul se poate face în termen de 5 (cinci) zile de la momentul intrării în posesia hotărârii motivate, respectând procedura introducerii Apelului, conform Art. 15.4.