Ședința Comisiei Centrale de Disciplină din data de 17.09.2019

Comunicari Comisia Centrala de Disciplina, Miercuri, 18 septembrie 2019


Proces verbal nr. 266

Încheiat astăzi, 17/09/2019, în ședința ordinară a Comisiei Centrale de Disciplină, în prezența membrilor: Jugănaru L., Vicea V., Dinca V., Berindei D., Teodorescu E.

1. În legătură cu raportul suplimentar al arbitrilor Ciutacu Mihai și Tiță Ionuț, delegați la jocul dintre echipele C.S.S. Galați și A.H.C. Dobrogea Sud Constanța (J II M), desfășurat în data de 15/09/2019 la Galați, Comisia hotărăște:

- sancționarea sportivului Ștefan George de la echipa A.H.C. Dobrogea Sud Constanța cu avertisment, conform art. 50.1 lit. a)

2. În legătură cu raportul suplimentar al arbitrilor Tănăsescu Evelin și Ghesoiu Claudiu, delegați la jocul dintre echipele C.S.S. Focșani și C.S.U. Suceava (J I M), desfășurat în data de 14/09/2019 la Focșani, Comisia hotărăște:

- sancționarea sportivului Jităreanu Ștefan de la echipa C.S.U. Suceava cu avertisment conform art. 50.1 lit. a).

3. În legătură cu raportul suplimentar al arbitrilor Beică Bogdan și Dodu Paul, delegați la jocul dintre echipele C.S.S. Lugoj și Școala Generală nr. 7 Timișoara (J III M), desfășurat în data de 14/09/2019 la Lugoj, Comisia hotărăște:

- sancționarea sportivului Dutcă Marcu de la echipa Școala Generală nr. 7 cu suspendare 2 (două) etape) începând cu data de 18/09/2019, conform art. 50.2 lit. c) (Regula 8.9 și 8.10).

4. În legătură cu sesizarea domnului Avesalon Laurențiu, președinte al clubului A.C.S. Olimpic Mizil, privitor la prezența domnilor Georgescu Ionuț și Roibu Alexandru la jocul dintre echipele A.C.S. Academia Junior Ploiești și A.C.S. Olimpic Mizil (J III F), disputat în data de 08/09/2019 la Brazi, Comisia:

- văzând punctul de vedere al A.C.S. Academia Junior Ploiești, cu acceptul de participare vizat de F.R.H, constată că nu se impune luarea unei măsuri disciplinare.

5. În legătură cu hotărârea Comisiei Centrale de Observatori și Delegați din data de 16/09/2019, Comisia, văzând că au fost îndeplinite condițiile art. 25, în baza art. 2.2, raportat la art. 26.3 lit. a), admite cererea de ratificare și înscrie hotărârea în Registrul de evidență sancțiuni, respectiv sancționarea observatorului Ciurea Ștefan cu 2 (două) etape suspendare începând cu data de 18/09/2019, conform art. 35 din R.O.F. C.C.O.D.

6. În legătură cu raportul suplimentar al arbitrilor Constantin Alexandru și Gal Laszlo, delegați la jocul de Divizie A M dintre echipele C.S.M. București și C.S.U. Pitești, desfășurat în data de 15/09/2019 la București, Comisia hotărăște:

- sancționarea sportivului Baciu Mihai de la echipa C.S.M. București cu avertisment, conform art. 50.1 lit. a).

7. În legătură cu raportul suplimentar al arbitrilor Dumitru Alin și Ionescu Lucian, delegați la jocul de Divizie A F dintre echipele C.S. Universitatea de Vest Timișoara și C.S.U. Oradea, desfășurat în data de 14/09/2019 la Timișoara, Comisia hotărăște:

- sancționarea sportivei Toma Denissa de la echipa C.S.U. Oradea cu avertisment, conform art. 50.1 lit. a).

8. În legătură cu raportul suplimentar al arbitrilor Manafu Adrian și Pavel Daniel, delegați la jocul dintre echipele A.C.S.O. Viitorul Pantelimon și C.S. Tonus București (J III F), desfășurat în data de 15/09/2019 la București, Comisia hotărăște:

- sancționarea sportivei Rizoiu Anastasia de la echipa C.S. Tonus București cu avertisment conform art. 50.1 lit. a).

9. În legătură cu sesizarea S.C.M. Gloria Buzău privind incidentele petrecute la meciul de LNF dintre echipele C.S. Rapid București și S.C.M. Gloria Buzău, desfășurat în data de 14/09/2019 la București, Comisia solicită S.C.M. Gloria Buzău să pună la dispoziția C.C.D. dovezile pe care se sprijină sesizarea pentru ședința din data de 24/09/2019.

10. În legătură cu sesizarea observatorului Sighicea Victor, delegat la jocul de LNF dintre echipele C.S. Minaur Baia Mare și C.S. Măgura Cisnădie, disputat la Baia Mare în data de 31/08/2019, Comisia, văzând punctul de vedere al echipei din Cisnădie, consideră că nu se impune luarea unei măsuri disciplinare.

11. În legătură cu sesizarea partenerului TVR – Direcția Emisiuni Informative și Sport, Departamentul Sport, cu privire la evenimentul petrecut la jocul de LNF din data de 01/09/2019 dintre echipele H.C. Zalău și C.S.M. București, Comisia:

- văzând punctul de vedere al antrenorului Gheorghe Tadici, cât și punctul de vedere al producătorului TVR prezent la joc, domnul Alin Gelmărean, Comisia decide că nu se impun măsuri disciplinare.

12. În legătură cu sesizarea observatorului Ciucan Viorel, delegat la jocul de LNF dintre echipele S.C.M. Craiova și H.C. Zalău, desfășurat în data de 04/09/2019 la Craiova, Comisia, văzând și punctul de vedere al H.C. Zalău, cât și validarea în S.E.I. a doamnei Morari Daniela, hotărăște:

- sancționarea clubului H.C. Zalău cu penalitate 5.000 (cinci mii) lei, termen de achitare 16/10/2019, conform art. 5.2 lit. b) din Regulamentul de desfășurare Ligă Națională Feminin.

13. În legătură cu memoriul formulat de către antrenorul Gheorghe Tadici privind declarațiile în presă ale domnului Vlad Enăchescu, Comisia, odată cu comunicarea sesizării, pune în vedere Team Manager-ului echipei C.S.M. București că are posibilitatea de a formula un punct de vedere pentru ședința din data de 24/09/2019.

14. În legătură cu transferul sportivelor Ivanenko Anna, Naumenko Andryiana, Zholobovych Oleksandra, Zinatulina Iryna, care au fost legitimate și înregistrate de către A.J.H. Maramureș la clubul C.S. Marta Baia Mare, Comisia solicită un punct de vedere Subcomisiei de Transferări, cât și Departamentului Internațional F.R.H. privind metodologia de transfer internațional al sportivelor pentru data de 24/09.2019.  

*Notă: Părțile interesate să introducă Apel au nevoie de motivarea Hotărârii Comisiei de Disciplină conform Regulamentului disciplinar art. 13.5). Acestea intră în posesia motivării hotărârii Comisiei de disciplină dacă în termen de 3 (trei) zile de la data publicării dispozitivului pe site, fac cerere de motivare și dovada plății motivării hotărârii.

Apelul se poate face în termen de 5 (cinci) zile de la momentul intrării în posesia hotărârii motivate, respectând procedura introducerii Apelului, conform Art. 15.4.