Sedinta din 02.09.2014

Comunicari Comisia Centrala de Apel, Miercuri, 03 septembrie 2014


1.  Comisia  a luat in discutie apelul domnului Pavel Vasile impotriva hotararii nr. 44/23.07.2014 a Comisiei de Disciplina.

Din studierea documentelor, din verificarile comisiei si discutiile purtate cu dl. Pavel Vasile, membru al Consilului de Administratie si cu Presedintele Comisiei Centrale de Arbitri, dl. Carligeanu Alin, a rezultat ca prin afirmatiile aparute in presa nu au fost incalcate prevederile Art. 41.1 din Regulamentul Disciplinar al FRH.

Comisia de Apel a hotarat:

 - Anuleaza hotararea Comisiei de Disciplina privind penalizarea cu suma de 1000 lei a d-lui Pavel Vasile;

- Propune Consiului de Administratie al FRH ca acest caz sa fie discutat in cadrul primei sedinte deoarece s-a constatat nerespectarea prevederilor regulamentare privind propunerea Comisiei Centrale a Arbitrilor in legatura cu promovarea arbitrilor candidati international.

2.  In legatura cu apelul inaintat de clubul SCM Craiova impotriva hotararii Comisiei de Memorii nr. 30/22.08.2014 privind pe sportiva Yulia Snopova, Comisia a constatat urmatoarele:

- In urma discutiilor purtate cu reprezentantii clubului SCM Craiova au reiesit vicii de procedura privind convocarea si audierea partilor la Comisi de Memorii;

-S-a constatat si nerespectarea componentei regulamentare a Comisiei de Memorii.

In acest sens Comisia de Apel a hotarat restituirea documentelor acestui caz Comisiei de Memorii pentru rejudecarea cazului conform regulamentelor FRH.

3.  Referitor la apelul sportivelor Balanica (Bobeica) Cristina si Trandafir Maricica de la clubul HC Danubius Galati, comisia a analizat si a hotarat urmatoarele:

- Clubul HC Danubius Galati nu este inscris in competitiile oficiale ale FRH in sezonul 2014-2015;

- in aceasta situatie jucatoarele sunt libere de contract si se pot transfera la alte echipe;

- eventualele litigii financiare ale jucatoarelor mai sus mentionate cu HC Danubius Galati se pot rezolva numai pe cale civila in justitie.

4. Referitor la apelul CS U Cluj Napoca privind pe sportiva Vintila Simona Oana, in legatura cu hotararea Comisiei de Memorii nr. 20/12.08.0214, Comisia a hotarat:

- Admite partial apelul CS U Cluj Napoca privind hotararea Comisie de Memorii a FRH;

- conform Art. 7.10 (ROAH) comisia anuleaza partial hotararea Comisiei de Memorii si obliga CS U Cluj Napoca la plata restantelor financiare pe ultimele 4 luni ale contractului incheiat intre sportiva si club.