Hotarâri ale Consiliului de Administratie din 25.03.2018

Comunicari Consiliul de Administratie, Duminicã, 25 martie 2018


Hotarâri ale Consiliului de Administratie din 25.03.2018

 

Participa: Dedu Alexandru, Luca Steluta, Dinu Sorin, Tadici Gheorghe, Bocan Mihail, Evi Claudiu, Sasaeac Flavius, Ghervan Petru, Mateescu Ion, Bejinariu Gheorghe, Draganescu Remus, Pavel Vasile, Kotecz Daniel, Teutan Alexandru, Lupan Veniamin, Manea Doru

Participa fara drept de vot: Catuti Mariana – Director Economic F.R.H., Voinescu Ioana- Jurist F.R.H., Varzaru Cristina – Secretar general F.R.H.

 

1. Se aproba în unanimitate cele 3 hotarâri ale Comitetului Director din perioada 9.02.2018 – 24.03.2018 cu privire la:

  • 2 (doua) modificari survenite în calendarul competitional al loturilor nationale de senioare si tineret, respectiv juniori si cadeti;
  • participarea d-rei Cristinei Varzaru- Secretar General F.R.H. si d-lui Doru Costica-Director Marketing F.R.H. la workshop-ul organizat de E.H.F. cu ocazia tragerilor la soryi pentru calificarile la Euro 2020 masculin, în perioada 11-13 aprilie - Trondheim, Norvegia,

2. În legatura cu apelul LPS Vaslui împotriva hotarârii Comisiei Centrale de Competitii, dupa studierea documentelor puse la dispozitie de cele doua parti se hotaraste cu 15 voturi "pentru" si 1 vot "împotriva" respingerea Apelului înaintat de LPS Vaslui.

3. Se aproba în unanimitate regulamentul de Baby Handball care urmeaza sa fie înaintat spre dezbatere si îmbunatatire Comisiei Tehnice a F.R.H. La acelasi punct pe Ordinea de zi se aproba în unanimitate dotarea cu kituri de minihandbal a tuturor cluburilor care fac dovada prin A.J.H./A.M.H. de care apartin, ca au înscrisi un numar de minim 16 sportivi. Procedura de atribuire a kiturilor va fi stabilita printr-un regulament ce va fi publicat pe site-ul F.R.H. si comunicat tuturor A.J.H.-urilor/A.M.H.

De asemenea, se aproba în unanimitate organizarea de catre F.R.H., în limita bugetului disponibil, a festivalurilor de Baby Handball si Minihandbal.

4. Cu 15 voturi "pentru" si 1 vot "împotriva" se aproba înfiintarea unui numar de 2 centre nationale pentru handbalul masculin si 2 centre nationale de handbal feminin.

5. Cu 10 voturi "pentru" si 6 voturi "împotriva" se aproba ca solutionarea Apelurilor împotriva hotarârilor Comisiei de Memorii sa se faca de catre Comisia de Apel, începând cu data de 25.03.2018.

6. Se aproba în unanimitate modificarea criteriilor valorice pentru sportivii de alta cetatenie începând cu sezonul competitional 2018 – 2019, dupa cum urmeaza:

  • Primii 2 (doi) jucatori straini au drept de transfer fara îndeplinirea criteriilor valorice;
  • Începând cu al treilea jucator strain, au drept de transfer sportivii care se regasesc în Rapoartele de Joc ale echipelor care:
  • S-au clasat pe locurile 1 – 10 la ultima editie a C.M. sau C.E. pentru seniori;
  • S-au clasat pe locurile 1 – 10 la Jocurile Olimpice (cu conditia sa nu fi trecut mai mult de 2 ani calendaristici de la disputarea ultimei editii a J.O.);
  • Au participat la cel putin o editie din ultimii doi ani a Final Four – ului Ligii Campionilor sau E.H.F.

Se aproba în unanimitate urmatoarele:

- 27 aprilie 2018 data pâna la care cluburile pot face dovada ca au semnat contracte noi cu jucatori straini dupa criteriile valorice aflate în vigoare pentru sezonul competitional 2017-2018;

- se accepta prelungirea contractelor care îsi termina efectul la sfârsitul sezonului competitional 2017 – 2018 conform vechilor criterii, cu conditia ca prelungirea sa nu fie mai mare de 1 an de zile. Termenul pâna la care cluburile pot face dovada prelungirilor de contract este tot 27 aprilie 2018.

7. Diverse:

  • Se aproba în unanimitate introducerea în R.O.D.C.N.H. a unui articol privind preluarea de catre un club a unei echipe, forma textului de regulament urmând a fi transmisa spre aprobare membrilor Consiliului de Administratie.
  • Se aproba în unanimitate afilierea provizorie a CS Viitorul Otelul Galati.