SEDINTA DIN DATA DE 12.05.2017 A COMISIEI CENTRALE DE APEL

Hotarari Comisia Centrala de Apel, Vineri, 12 mai 2017


Participa: Ichim Florin, Iova Andreea si Paclesan Marian

1. In legatura cu apelul formulat de AS HC DOBROGEA SUD CONSTANTA impotriva hotararii CCD a FRH din data de 04.05.2017, Comisia de Apel a FRH admite in parte apelul, modifica hotararea apelata si dispune:
- inlaturarea sanctiunii prevazute de art 25, alin 1, lit. c din Regulamentul Disciplinar al FRH privind organizarea unui joc pe teren propriu fara spectatori;
- reduce penalitatea aplicata de la 3.000 lei la 1.000 lei.
In considerarea admiterii in parte a apelului, Comisia a avut in vedere ca au existat anumite deficiente in luarea masurilor de ordine si securitate din partea clubului organizator, fapt care, pe fondul comportamentului scandalos al suporterilor oaspeti, a condus la intreruperea partidei.
            Avand in vedere ca ASHC Dobrogea Sud Constanta este la prima abatere de acest fel si totodata avand in vedere caracterul gradual al aplicarii sanctiunilor si limitele acestora, Comisia de Apel a FRH apreciaza ca sanctiunea cu penalitate de 1.000 lei este suficienta.

2. In legatura cu apelul formulat de CS DINAMO BUCURESTI, Comisia de Apel a FRH respinge apelul ca nefondat, mentine sanctiunea aplicata de CCD a FRH cu penalitatea de 2.000 lei, retinandu-se in mod corect starea de recidiva pentru acelasi comportament violent si jignitor al galeriei sale in timpul desfasurarii competitiei sportive.
            Cu privire la apelul formulat de CS Dinamo Bucuresti pentru sportivul Mironescu Liviu, Comisia de Apel a FRH constata ca nu a fost achitata taxa de apel in cuantum de 300 lei, potrivit art. 75, pct. 2 din Regulamentul Disciplinar FRH, astfel incat apelul se respinge ca netaxat.