Hotararile Comisiei de Apel nr.25/22.02.’16.

Hotarari Comisia Centrala de Apel, Marþi, 23 februarie 2016


Hotararile Comisiei de Apel nr.25/22.02.’16.

La sedinta au participat : Ichim Florin-Presedinte, Dobre Marian si Banciu Constantin- membri.

1. „ In legatura cu apelul formulat de catre HC Zalau impotriva Hotararii Comisiei de Disciplina din data de 15.02.2016 prin care clubul a fost sanctionat cu o penalitate de 2.000 lei si organizarea unui numar de 3 jocuri oficiale pe teren propriu fara spectatori, incepand cu data de 16.02.2016 ca urmare a incidentelor survenite in timpul partidei disputate la data de 09.02.2016 in Sala Sporturilor din mun. Zalau, Comisia de Apel Hotaraste:

- admite apelul formulat si desfiinteaza hotararea Comisiei  Centrale de Disciplina ; din analiza actelor puse la dispozitie de catre cele doua cluburi, inregistrarii video avute la dispozitie, nu rezulta cu certitudine o atitudine a suporterilor echipei gazda care sa poata fi calificata cu tenta rasista la adresa celor doua sportive Pineau Allison Marie si Do Nascimento Martinez Alexandra Priscila.

            Se impune a se observa, in sprijinul solutiei date, ca atat din pozitia oficialilor neutri la joc, cat si a reprezentantilor echipei oaspete – pe parcursul intregului meci, cat si dupa acesta – nu au fost reclamatii asupra acestui gen de comportament al suporterilor.

           De asemenea nici din Raportul Jandarmeriei Romane nu se confirma asemenea incidente.

            Nu in ultimul rand se impune constatarea ca  acest caz a fost pus in discutie  ca urmare a unei postari pe o retea de socializare a unei jucatoare a formatiei din Baia Mare, oaspete in meciul disputat, ceea ce creeaza o perspectiva subiectiva a faptelor reclamate.

            Avand in vedere cele hotarate Comisia de Apel inlatura ambele sanctiuni aplicate clubului HC Zalau.

            Hotararea adoptata a fost luata cu abtinerea Presedintelui Comisiei de Apel a FRH.”  

2.  „In legatura cu apelul formulat de sportivul DRAGNEA DORIN MARIAN in contradictoriu cu CSM PLOIESTI, Comisia de Apel hotaraste : admite apelul formulat de sportiv, desfiinteaza Hotararea Comisiei de Disciplina a FRH din 02.02.2016 prin care a fost ratificata hotararea nr. 2 din 21.01.2016 a Cons. Local al Mun. Ploiesti, CSM Ploiesti prin Comisia de Evaluare si Negociere a Contractelor, inlatura masura dispusa de suspendare a sportivului pe o perioada de 6 luni avand in vedere ca aceasta incalca principiul proportionalitatii in raport cu abaterea savarsita.

               Din actele depuse la dosarul cauzei rezulta ca jucatorul DRAGNEA DORIN MARIAN a avut o singura absenta la antrenament la data de 13.11.2015 fiind sanctionat prin decizia din 6.01.2016 cu o reducere de 10% din salariul aferent lunii ianuarie 2016.

               Potrivit art.17 din Regulamentul Disciplinar al FRH toate sanctiunile se aplica gradual.

              Obliga CSM Ploiesti la plata taxei de apel in cuantum de 300 lei .”

              Taxa de apel va fi achitata sportivului pana la data de 03.03.’16, neachitarea pana la termenul stabilit atrage dupa sine ridicarea dreptului CSM Ploiesti de a organiza jocuri oficiale pe teren propriu, pana la plata acesteia.