Federația Română de Handbal este încântată să anunțe că Echipa Națională de Seniori are, începând din această lună, un nou antrenor.

Xavier Pascual Fuertes, născut la 8 martie 1968, fost jucător al FC Barcelona și antrenor al acestei echipe din 2009, câștigător de două ori al Ligii Campionilor EHF,  a semnat contractul prin care devine antrenor principal al Lotului Național de Seniori și va fi responsabil de pregătirea Strategiei Naționale de Dezvoltare a Handbalului Național Masculin pentru următorul ciclu olimpic. Obiectivul principal al acestui parteneriat îl reprezintă calificarea la Jocurile Olimpice, Tokyo, 2020.

Sunt încântat să anunț începerea parteneriatului între F.R.H. și Xavier Pascual Fuertes. Acesta va fi antrenorul Echipei Naționale Masculine de Handbal în următorul ciclu Olimpic, rămânând în continuare antrenorul echipei de Handbal F.C. Barcelona. Consider că asocierea dintre F.C. Barcelona și Handbalul Românesc este de bun augur și garantează seriozitatea și profesionismul acestui proiect. Dorința noastră este ca „Pasqui”, împreună cu o echipă de antrenori români, să elaboreze o strategie de dezvoltare unitară a Handbalului Masculin. Bine ai venit, Pasqui și Hai România!, a declarat Alexandru Dedu, Președintele Federației Române de Handbal.

Bun venit, Pasqui, în echipa F.R.H.! Avem încredere că această colaborare va aduce rezultatele la care visăm cu toții pentru Handbal, Sport Național!