A venit momentul pentru cea de-a patra parte a seriei "Liga Florilor MOL - Jurnal de pauză competițională", în care stăm de vorbă cu protagonistele Ligii Florilor pentru a afla cum își petrec timpul în această perioadă. Dacă ați ratat părțile anterioare le puteți găsi aici - Partea I , Partea a II-a, Partea a III-a.

Astăzi am stat de vorbă cu Mariana Costa (CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud), Loredana Vârtic ( AHCM Slobozia) și Laura Popa ( CS Rapid București).

  • Cum te antrenezi în această perioadă de pauză competițională?

Mariana Costa: Fac exerciții pe banda de alergat, exerciții cu banda elastică, gantere, antrenament cardio și exerciții cu greutatea corpului.

Loredana Vârtic: Mă antrenez acasă sau în aer liber. 

Laura Popa: În această perioadă cel mai important este să rămâi într-o bună formă fizică. Fac antrenamentele de forță în propria locuință, mă ajut de benzile elastice, baxurile de apă. Fac foarte multă izometrie.

 

  • Ce-ți lipsește cel mai mult din Liga Florilor MOL?

Mariana Costa: Îmi lipsesc antrenamentele și jocurile, rutina noastră de la club.

Loredana Vârtic: Îmi lipsesc antrenamentele, meciurile și echipa.

​Laura Popa: Cel mai mult îmi lipsește mingea de handbal, e foarte greu să te antrenezi fără să ai sentimentul cel mai frumos din handbal, mingea.Îmi lipsesc mult meciurile, adrenalina și satisfacția din timpul meciului.

 

  • Care au fost cele mai importante lucruri pe care le-ai cumpărat?

Mariana Costa: Cred că ganterele și banda de alergat.

Loredana Vârtic: Alimentele!

​Laura Popa: Pentru mine cel mai important este să am o alimentație corespunzătoare, care mă ține departe de accidentări. Cu singuranța mâncarea a fost cel mai important lucru pe care l-am cumpărat.

 

  • Cum iți petreci timpul liber?

Mariana Costa: Îmi petrec timpul liber antrenându-mă, citind, mă uit la filme și stau de vorbă cu familia.

Loredana Vârtic: Mă uit la seriale, citesc și mă antrenez.

​Laura Popa: Nu prea sunt foarte multe variante de a iți petrece timpul liber. Profit totuși ca mă pot odihni mai mult. Mă uit la filme, mi-am achiziționat diferite jocuri pentru buna dispozitie. Urmăresc documentare despre sport și nu numai, despre acest virus.

 

  • Care e mesajul tău pentru fanii Ligii Florilor MOL?

Mariana Costa: Să urmăm regulile și să ne păstrăm speranța. Este o perioadă grea peste care sper să trecem cât mai repede. Stați acasă și protejați-vă pe voi și familiile voastre.

Loredana Vârtic: Stați acasă!

​Laura Popa: Vreau să transmit tuturor iubitorilor de handbal și nu numai, celor ce iubesc sportul și ne urmăresc să aibă răbdare pentru ca toate sunt trecătoare, și acest virus o să treacă. Să stea în casă cât mai mult timp pentru se proteja, să respecte toate recomandările de la autorități, să aibă grijă de ei și de persoanele dragi lor. De abia aștept să reluăm meciurile pentru a ne bucura de handbal si de sport.