Croația-România s-a încheiat cu scorul 31-25 (16-12), în al treilea joc la EHF Euro 2024 disputat de echipa noastră națională de handbal masculin.

În minutul 27 scorul a fost egal, 12-12, însă au intervenit câteva greșeli pe care antrenorul principal, Xavier Pascual, le-a calificat ca inacceptabile, după ce în primele două meciuri ar fi trebuit să treacă ezitările și tracul, inerente atmosferei în care mulți au evoluat pentru prima oară în carieră.

Sala de peste 13,000 de locuri a fost dominată de suporterii Croației, care au cântat și scandat frenetic, tot timpul meciului, salutând inclusiv execuțiile spectaculoase reușite de ai noștri, o dublă aeriană și alte realizări de efect.

Cu regret, conștientizăm că diferența încă este considerabilă până la locul pe care ni-l dorim, fiind nevoie și de muncă, și de baze sportive pe măsura ambițiilor, de preocupare pentru sport de la vârste fragede, de programe locale și centrale care să îmbogățească baza de selecție și să-i asigure un cadru sănătos de dezvoltare.

România a arătat că se poate ridica la valoarea adversarilor de calibru și să merite respectul tuturor.

Azi au înscris pentru noi Nicușor Negru, 9 goluri, Demis Grigoraș și Andrei Buzle, câte 3 goluri, Daniel Stanciuc, Ionuț Nistor Ioniță, Gabriel Cumpănici și Călin Dedu, câte 2 goluri, Marius Sadoveac și Andrei Drăgan, câte un gol.