Naționala feminină de handbal a pierdut la limită confruntarea de astăzi contra reprezentativei Muntenegrului, scor 27-26 (13-12) în ciuda unei prestații foarte bune și a unei partide pe care a controlat- în mare măsura. Pentru naționala României urmează partida cu Ungaria (6 dec - ora 12:00), decisivă pentru calificarea în faza următoare a competiției.

Așa cum ne așteptam, partida cu Muntenegru a fost una echilibrată, echipele cunoscându-se foarte bine și fiind conștiente de importanța pe care rezultatul final îl va avea asupra clasamentului grupei. Capitanul naționalei noastre, Cristina Neagu a preluat frâiele partidei încă de la început, împingând echipa către un nou nivel de consistență pe ambele faze de joc la acest turneu final. Din ce în ce mai încrezătoare, tricolorele au etalat un joc foarte bun, reușind să intre la pauză cu avantaj de un gol. Repriza secunda a început în aceeași notă, iar spre minutul 45 România conducea la 4 goluri (17-21). Muntenegru a revenit însă în meci, iar pe fondul unei scaderi a calității jocului României a preluat inițiativa și s-a detașat la 3 goluri (24-21). Finalul a fost unul tensionat în care am fost aproape de a obține un rezultat pozitiv, însă victoria a revenit muntenegrencelor iar ultima partidă din grupă în fața Ungariei, a devenit decisivă pentru calificarea în faza următoare.

Evoluția foarte bună a Cristinei Neagu a fost oficializată prin obținerea titlului de MVP al partidei.

Echipa României: Diana Ciucă, Denisa Dedu,  YuliyaDumanska (8 intervenții), Cristina Neagu (11), Elena Dache (4), Gabriela Perianu (4), Aneta Udriștioiu (3), Crina Pintea (2), Ana Maria Iuganu (2), Anca Polocoșer, Laura Pristăvița, Lorena Ostase, Mădălina Zamfirescu.