Un weekend foarte bun pentru cele trei echipe românești participante în Liga Campionilor în acest sezon, încununat de obținerea calificării în fazele superioare ale acestor competiții. 

În competiția feminină, deși CSM București a pierdut în deplasare la Metz (28-26), se află pe locul 4 în grupa 1, iar SCM Rm Vâlcea a reușit o victorie foarte importantă contra IK Savehof (28-20) care ii asigură locul 4 în grupa 2. Cele două echipe mai au o etapă de disputat în faza grupelor principale însă se pregătesc deja pentru duelurile din sferturile celei mai importante competiții europene.

În competiția masculină, campioana României, CS Dinamo București intra în manșa secundă a play-off-ului pentru calificarea în optimi contra Sporting Lisabona având avantajul minim obținut în deplasare (25-26) și sperând la revanșa în fața portughezilor pentru eliminarea suferită sezonul trecut, în aceeași fază a competiției. Astăzi, cu o sală arhiplină alături și cu experiența sezonului trecut, campioana României a obținut o victorie istorică (26-24) și a reușit să se califice în optimile Ligii Campionilor unde va da piept cu superstarurile de la Paris Saint-Germain.