Lotul național de cadeți a participat săptămâna trecută la turneul amical European Open U17, disputat în Suedia, reușind clasarea pe locul 16 după ce a ratat de puțin calificarea în primele opt echipe ale turneului. Echipa condusă de pe bancă de Narcis Cîtu a debutat cu stângul în grupa B, pierzând partida de debut în fața Italiei (15-25), însă avea să fie singura înfrângere din faza grupelor, ei reușind alte 3 victorii (vs Islanda 20-19, vs Olanda 20-15, vs Austria 26-25) și un egal (vs Muntenegru 20-20). În ciuda acestei reveniri în joc și rezultate, România s-a clasat pe locul 3 în grupă (7 puncte), la un singur punct de primele două clasate, intrând astfel în faza competiției care avea să stabilească ocupantele locurilor 9-16.

În cea de-a doua parte a competiției, tinerii handbaliști nu și-au regăsit forțele pierzând toate cele trei partide (vs Rusia 21-25, vs Elveția 16-30, vs Polonia 26-30) și terminând astfel pe locul 16. 

Narcis Cîtu, antrenor principal Lotul Național de Cadeți: "Am avut o fază a grupelor destul de bună, dacă reușeam să cîștigăm primul joc, cu Italia, poate am fi fost în primele 8 echipe, avînd în vedere rezultatele obținute în continuare. După înfrîngerea cu Italia, am reușit să ne concentrăm mai bine, la această competiție, și am reușit să obținem aceste rezultate pozitive, victorii cu Olanda, Islanda și Austria, egal cu Muntenegru. Din păcate, după înfrîngerea cu Italia, am stat la mîna rezultatelor și am terminat pe locul 3 în grupă. 

Din păcate, în faza a II-a, dezamăgirea a fost foarte mare și nu am mai reușit să ne regăsim, fiind foarte oscilanți în jocurile care au urmat. Trebuie să fim concentrați, de la primul joc, la orice turneu, pînă la ultimul joc, să avem încredere în forța grupului, pentru că aceste oscilații duc la pierderea încrederii și obținerea rezultatelor negative. Au fost și lucruri bune, care ne arată că putem să ne luptăm cu echipe mai bine cotate și să avem puterea de a reveni în joc, avînd în vedere că sunt copii, din punct de vedere mental, trebuie să mai lucrăm, încă la partea psihologică."