România a învins Macedonia de Nord cu scorul de 33-22 în meciul de zi de la București și este favorită pentru calificarea la Campionatul Mondial din Spania, din decembrie 2021. 

La conferința de după meci, Adi Vasile, selecționerul naționalei, și portarul Daciana Hosu, aflată la primul său meci la senioare, au răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

”Mă bucură victoria, aveam mare nevoie de ea ca să putem continua lucrurile bune pe care le-am făcut acum o lună de zile, deși situația finală nu a fost atunci una bună, necalificându-ne la Jocurile Olimpice. Cred că pentru viitorul nostru, fiecare etapă, fiecare meci pe care-l tratăm cum am făcut-o azi va reprezenta o bună fundație, o piatră de temelie pentru viitor. Suntem la început de drum, dar e un început bun și pentru asta sunt mândru. (...) Era nevoie de o victorie importantă pentru noi astăzi. Meciul de azi nu are legătură cu meciul retur și nimeni dintre noi nu trebuie să se simtă confortabil că avem un avans de 11 goluri pentru că trebuie să înțelegem că fiecare meci are istoria lui și în fiecare meci, dacă vom da totul și vom juca bine, așa ne vom construi și vom avea o identitate clară. Sunt bucuros pentru meciul de azi, dar o să fiu fericit când ne vom califica și vom juca bine în Macedonia”, a spus Adi Vasile.

Dacian Hosu, aflată la primul meci al echipei naționale de senioare, a declarat: ”Este primul meu meci la senioare, mă bucură victoria echipei și, nu în ultimul rând, mă bucur că am reușit să ajut echipa cu prestația mea (...) Am avut emoții, încă dinainte de a pleca de la hotel, dar, după primele minute ale meciului, au dispărut.”

Întrebat dacă o diferență de 11 goluri poate fi periculoasă, Adi Vasile a răspuns: ”Dacă ai maturitatea să crezi că meciurile nu sunt câștigate dinainte, atunci este foarte bine. Dacă crezi că sportul e despre relaxare și depre confort și că meciurile sunt câștigate dinainte de a se juca, atunci nu e bine. În momentul de față, nu sunt bucuros, ci sunt pregătit pentru meciul de miercuri, în care trebuie să jucăm chiar mai bine decât am făcut-o azi.”

Meciul retur se va juca pe 21 aprilie, la Skopje.

România este singura care nu a lipsit de la nicio ediție a Campionatului Mondial de handbal feminin.

Foto: Sorin Pană