Federația Internațională de Handbal (IHF) anunță organizarea primului Simpozion de handbal pentru copii, deschis pentru toți prietenii acestui sport (antrenori, arbitri, delegați, profesori de educație fizică, părinți și copii). 

După succesul săptămânii IHF de handbal pentru copii care a avut loc anul trecut, acum se organizează un întreg simpozion dedicat handbalului pentru copii, oferind orientare practică pentru profesorii și antrenorii de educație fizică care predau handbal pentru începători.
 
De data aceasta, subiectele se vor concentra pe introducerea metodologiei Handball @ School și pe aspectele practice de luat în considerare în timpul procesului de predare pentru copiii cu vârste cuprinse între 5-12 ani. 
 
Scopul simpozionului este de a promova activități de handbal în cadrul Federațiilor membre care aduc bucurie pentru cei mai tineri jucători și pentru a extinde bazele de date ale participanților la jocuri și exerciții pentru munca lor de zi cu zi.

Simpozionul IHF de handbal pentru copii va avea loc în luna mai a acestui an, în fiecare zi de marți și vineri, de la 15:00 la 16:00 (ora României).
 
Lectorii IHF Handball @ School vor susține seminarii live pe teme legate de aspectele practice, iar Simpozionul IHF de handbal pentru copii va avea în total opt seminarii online, la care se poate participa prin intermediul Academiei Virtuală IHF sau prin intermediul Facebook.

Pentru a participa, înregistrați-vă la Centrul de educație IHF http://ihfeducation.ihf.info/INFORMATION/Online-Seminars/Categories/details/OnlineSeminarCategoryId=86d6c5bd-7cb3-4caf-9185-5b0c9d8cea18, sau vizitați pagina de Facebook a IHF. De asemenea, la Centrul de educație IHF veți găsi mai multe detalii pe diferite subiecte în săptămânile următoare.

Pasionații de handbal din întreaga lume pot participa la seminarii, cu traduceri simultane oferite în spaniolă, franceză și arabă.
În timpul seminariilor, participanții vor putea pune întrebări lectorilor prin funcția chat.

IHF va emite certificate de participare pentru cei care au participat la cele 8 webinarii. Pentru a primi certificatul, participanții trebuie să se alăture seminariilor web
prin Zoom, introducând la conectare numele complet și adresa de e-mail.

Programul va cuprinde următoarele seminare web live:

- 4 mai, Introducerea copiilor în handbal (Dr. Ilona Hapková)
 
- 7 mai, Planificarea primei practici (Dr. Patricia Sosa González)

- 11 mai, Construirea fundației prin handbal (Dr. Pablo Greco)

- 14 mai, Handbalul ca sport interactiv (Dr. Gerard Lasierra)
 
- 18 mai, Marcarea primului gol (Dr. Milan Petronijević)

- 21 mai, Câștigarea mingii in apărare (Dr. Nabeel Taha Al Shehab)

- 25 mai, Predarea în lumea reală (dl Craig Rot)

- 28 mai, Următorii pași în handbal: după pandemie - discuție în grup.