După testarea obligatorie efectuată la intrarea în Danemarca, rezultatul testării pentru Laura Moisă a fost Sars-Cov-2 pozitiv RT-PCR. Sportiva nu prezintă simptome, a fost izolată la alt hotel și urmează să repete testarea astăzi. Denisa Dedu, colega ei de cameră la EURO, a avut rezultat negativ, dar a fost izolată și ea și va fi retestată. Totodată, întreaga delegație urmează să efectueze un nou test RT-PCR astăzi și va continua să fie izolată la hotel pentru următoarele 24 de ore.

În cazul în care rezultatul Laurei va fi cu certitudine negativ sau va fi pozitiv cu un Ct (crossing threshold-ul) mai mare de 30, aceasta se va putea realătura echipei. Dacă testul va fi pozitiv cu Ct <30, ea va sta în izolare pentru următoarele 7 zile, când va fi retestată și, în funcție de rezultat, se va putea alătura echipei.

Denisa Dedu se va putea realătura echipei doar în situația în care noua testare va furniza un rezultat RT-PCR negativ.

Toată delegația României a avut rezultat negativ (RT-PCR) la ultima testare de dinaintea plecării la EURO, condiție esențială pentru intrarea în Danemarca. Suplimentar față de protocolul impus de EHF, delegația a efectuat periodic, între testările RT-PCR, testări rapide tip Antigen, cu rezultate negative pentru toate persoanele, ultima testare de acest tip având loc în dimineața plecării la EURO.

Conform schemei de testare EHF, delegația urmează să efectueze mâine o nouă testare RT-PCR.