Cristian Țopescu, alături de care milioane de români au trăit unele dintre cele mai importante evenimente sportive pentru România, a încetat din viață.

--
Marele comentator sportiv Cristian Țopescu a murit la 81 de ani. Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor şef sport, director general adjunct TVR. A comentat cele mai importante evenimente pentru sportul românesc, printre acestea și finalele Campionatelor Mondiale de Handbal Masculin din 1970 și 1974, unde România a câștigat medaliile de aur.

Într-un interviu acordat revistei Historia, Cristian Țopescu a declarat:

"Trei au fost momentele (care m-au impresionat în mod deosebit): o finală de campionat de handbal din 1970, la Paris, când echipa României a câştigat după două reprize de prelungiri, printr‑un gol marcat în ultimele secunde de cel mai mare handbalist român, Gheorghe Gruia; noaptea Nadiei Comăneci din 1976 şi un meci de fotbal de la Campionatul Mondial, SUA, 1994, România‑Argentina (scor 3‑2), un meci jucat pe o temperatură de 45 de grade la soare."

Vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru sportul românesc!

Condoleanțe familiiei!