Trofeul Carpați a debutat astăzi în Sala Polivalentă din Craiova.

În primul meci al zilei, dintre naționala Braziliei și cea a Macedoniei, macedonencele au reușit să țină scorul mai strâns doar în prima repriză, încheiată cu scorul de 16:13 pentru sudamericance. 

În cea de-a doua repriză, Brazilia a luat avans și a câștigat clar partida, Amorim și Ribeiro marcând gol după gol.

Partida s-a terminat 32-19 pentru Brazilia.

„Suntem o echipă tânără, la început de drum, așadar să jucăm împotriva unei astfel de echipe ca Brazilia ne ajută foarte mult”, a declarat după meci Sime Simovski, antrenorul Macedoniei.

„Cred că primul meci este întotdeauna cel mai dificil, dar jucătoarele încep să îmi înțeleagă filosofia de joc și încearcă să o respecte. În prima jumătate a meciului am avut probleme în apărare, dar în partea a doua a fost în regulă. Pentru mine este o echipă nouă, ne-am propus să devenim mai buni, vrem să jucăm meciuri tari și turneul acesta ne va fi de folos” Jorge Duenas, antrenorul Braziliei.

--

În celălalt meci al zilei, naționala de handbal feminin a României a pierdut partida cu Polonia.

Polonezele și-au luat avânt încă din prima repriză și din cauza greșelilor comise pe atac de echipa noastră au avut un avantaj de 8 goluri la pauză (10:18).

A două repriză a început mai bine pentru reprezentativa României, care s-a apropiat și la 2 goluri diferență în minutul 42 (18:20). Au urmat multe minute fără gol pentru ambele echipe, timp în care s-a remarcat cu o evoluție bună Yulyia Dumanska.

Martin Ambros a rulat mai multe jucătoare în perspectiva Campionatului Mondial ce începe săptămâna viitoare în Germania.

Meciul s-a terminat cu scorul de 27-21 pentru echipa poloneză.

„Nu am început meciul asa cum a trebuit, dar cred că cel mai important pentru noi e spiritul echipei în a doua parte a jocului și acesta este modelul pe care trebuie să îl urmăm. Nu putem fi atât de slabi în apărare, fetele trebuie să fie mai agresive, mai puternice și să încercăm să jucăm precum în repriza a doua.” – Ambros Martin, antrenorul României 

„Din păcate am pierdut, dar după acest meci noi vom ști ce trebuie să punem în continuare la punct până la campionatul mondial. După prima repriză am încercat să avem o altă atitudine și să luptăm pentru fiecare minge.” – Valentina Ardean Elisei, România

„Am venit să exersăm apărarea și atacul și ne dorim să vedem în Germania la ce nivel ne situăm. Respectăm echipa României, este o reprezentativă puternică, cu jucătoare fantastice.” Monika Kobylinska, Polonia

Sâmbătă, în cea de-a doua zi de Trofeu, Brazilia va întâlni Polonia, iar Macedonia, echipa României.

--
Material realizat în colaborare cu Alexandra Serafim în cadrul programului „Voluntar la Trofeul Carpați”.