"Vrem să furnizăm surpriza în Supercupă!"

Prin vocea președintelui clubului Lucian Micu și a noului antrenor, macedoneanul Andon Boskovski, romașcanele anunță că vin sâmbătă în capitală să furnizeze surpriza în Supercupa României contra campioanei Europei, CSM București.

Cu o apărare foarte agresivă și un joc de echipă solid, gruparea moldavă a fost mai mereu o "nuca tare" pentru vedetele de la CSM București. "Am demonstrat deja în ultimele două sezoane că suntem echipa care poate pune cele mai multe probleme celor de la CSM București și credem în șansa noastra în Supercupă. Este a patra noastră participare din istorie la un meci cu un trofeu pe masă și sper ca acest lucru să le motiveze pe fete să îl obțină de această dată", a precizat conducatorul clubului Lucian Micu.

Antrenor cu CV european la Roman

După trei sezoane de succes alături de profesorul Florentin Pera, clubul nemțean a optat în acest sezon pentru un tehnician străin cu un CV de top pe plan european, macedoneanul Andon Boskovski. Acesta a antrenat puternica formație masculină Vardar Skopje în Liga Campionilor și a fost secund la naționala Macedoniei. "Pentru noi este un meci foarte important, dar îl vom aborda cu plăcere. Jucăm contra campioanei Europei, deci avem toate motivele să dăm tot ce avem mai bun pe teren și să oferim un spectacol publicului prezent. Sunt mulțumit de ce am găsit la Roman, de calitatea echipei și ne vom bate pentru acest trofeu, pentru locurile 1-4 în campionat și pentru o participare bună în cupele europene", a declarat Boskovski.

Trei transferuri cu experiență

CSM Roman a realizat trei transferuri importante în intersezon: Clara Vădineanu (29 ani/HCM Râmnicu Vâlcea), Luciana Marin-Popescu (27 ani/HCM Baia Mare) și Nicoleta Rusu (29 ani/ Alba Sebeș).

"Omogenitatea echipei este principalul nostru atu. Au venit doar trei jucătoare și toate s-au acomodat deja foarte rapid în sistemul nostru de joc pentru că sunt handbaliste inteligente și cu maturitate. Cred că noul antrenor, cu experiență și în handbalul masculin, va aduce o mai mare combativitate echipei și o mentalitate băbătească în spiritul jocului. Avem o echipă puternică, stabilitate la nivel financiar, susținere din partea autorităților locale și aceste ingrediente ne dau speranțe și pentru o calificare în primăvara europeană", a mai adăugat președintele Lucian Micu.

Lotul CSM Roman: Tereza Pâslaru, Viktoria Tymoshenkova, Georgiana Stoleru - portari; Loredana Vârtic, Lăcramioara Cîlici, Ana Maria Iuganu, Luciana Marin-Popescu, Oana Chitacu, Carmen Stoleru, Raluca Agrigoroaei, Jasna Toskovic, Iryna Glibko, Nicoleta Rusu, Cyntia Tomescu, Clara Vădineanu

Biletele de acces la meciurile din cadrul ediției 2016 a Supercupei României la handbal pot fi procurate de pe site-ul www.eventim.ro, iar sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 10.00, și de la casele Sălii Polivalente din București. La ora 17.00 este programată întâlnirea echipelor feminine CSM Bucuresti și CSM Roman, iar la ora 21.00 va începe confruntarea băieților de Dinamo și CSM București.