Federația Română de Handbal îi anunță pe toți iubitorii sportului din România c-a mai făcut încă un pas pentru consolidarea ”Handbalului ca Sport Național”. Pentru prima oară în ultimii ani, Handbalul va fi văzut în sezonul următor în casele tuturor Românilor.

Astfel, în urma negocierilor purtate de FRH, meciurile Naționalelor Masculine și Feminine desfășurate pe teritoriul României, vor fi văzute, indiferent de competiție la Televiziunea Naționala.

În premieră și Campionatele Naționale de Handbal, Liga Zimbrilor și Liga Feminina, vor putea fi văzute de către toți Românii. Pachetele de difuzare au fost achiziționate de către TVR și principalele televiziuni de sport din România, DigiSport și Dolce Sport, astfel:

1. Opțiunea 1 se va aloca Digi TV+Dolce (masculin si feminin)
2. Opțiunea 2 se va aloca TVR (masculin si feminin)
3. Opțiunea 3 se va aloca Digi TV+Dolce (masculin si feminin)
4. Opțiunea 4 se va aloca TVR (masculin si feminin)
5. Pentru opțiunile ramase TVR are prioritate de alegere. In cazul in care nici TVR si nici Digi TV+Dolce nu-si exprima interesul pentru opțiunile ramase, FRH are posibilitatea de a cesiona aceste drepturi altor televiziuni locale interesate.

Supercupa României va fi difuzată de Televiziunea Națională, iar Cupa României va fi difuzată de  Digi TV+Dolce.

FRH a negociat acest acord cu gândul la Suporterii Români care trebuie să aibă acces în totalitate la, poate, cea mai importantă competiție a sporturilor de echipă din România. De asemenea, rețeta financiară a fost îmbunătățită cu 33 la sută față de sezonul trecut.

Președinte FRH
Alexandru Dedu