BULETIN INFORMATIV                                                                              

Călăraşi, 07 aprilie 2016                                                                                    

JANDARMII CĂLĂRĂȘENI ASIGURĂ ORDINEA PUBLICĂ LA MECIUL DE HANDBAL ROMÂNIA – ISRAEL

 

          Duminică, 10 aprilie a.c., cu începere de la ora 18:00, aproximativ 50 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor la meciul internaţional de handbal masculin dintre reprezentativele României şi Israelului.

Partida de handbal se va desfăşura la ”Sala Polivalentă” din municipiul Călăraşi, contând în play-off-ul Campionatului European din 2018, pentru calificarea în turul II al preliminariilor.

          Accesul spectatorilor în Sala Polivalentă se va face începând cu ora 16:00, doar pe bază de bilete şi invitaţii.

          Accesul publicului şi măsurile de ordine în incinta Sălii Polivalente se realizează cu agenţi ai societăţii specializate de pază şi protecţie, contractată de organizator.

          Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi recomandă spectatorilor să vină din timp la Sala Polivalentă, începând cu ora permiterii accesului şi sunt sfătuiţi să manifeste înţelegere faţă de măsurile adoptate cu acest prilej de către organizatori şi forţele de ordine, atât pe traseele către locul de desfăşurare a competiţiei sportive cât şi în apropierea şi în incinta sălii sportive.

          Reamintim că, potrivit prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, spectatorilor le este interzis :

  • să introducă în arena sportivă băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă;
  • să aibă asupra lor sticle de plastic pentru apă, întrucât distribuirea băuturilor a căror comercializare este permisă se va face numai în pahare din hârtie sau din material plastic;
  • să ocupe alte locuri decât cele prevăzute pe documentele de acces, precum şi refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societăţii de pază şi protecţie sau al forţelor de ordine;
  • să afișeze inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la de orice fel discriminări şi la violenţă.                                                                                                        

Alte informaţii de interes

          Pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a activităţilor şi evitarea problemelor de trafic în această zonă se va restricţiona traficul rutier pe străzile Progresul şi Cornişei în data 10.04.2016, între orele 16:00 - 21:00.

         Totodată, cetăţenilor li se recomandă să nu parcheze autovehiculele în zona Sălii Polivalente, pe segmentul cuprins între intersecţiile străzilor Progresul cu Gheorghe Lazăr şi Progresul cu Alexandru Sahia în perioada 09.04.2016, ora 20.00 - 10.04.2016, ora 21.00.  

         Conform deciziei Primăriei Municipiului Călăraşi, se va interzice vânzarea şi consumul de băuturi alcoolice în apropierea Sălii Polivalente în data de 10.06.2016, în intervalul orar 10:00 - 22:00, pentru toate spaţiile comerciale   dispuse în imediata apropiere a Sălii Polivalente din municipiul Călăraşi  cât şi pe o rază de 500 metri de aceasta, inclusiv pe traseele de afluire a suporterilor str Bucureşti, str. Flacăra, str. Progresul, Str. Eroilor, str. Gheorghe Lazăr, str. Al. Sahia.                                                                                                                                                    

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL