COMUNICAT

 

Cu privire la informațiile prezentate publicului prin intermediul articolului publicat de ProSport Luni, 20.04.2015, sub titlul ”CSM Bucureşti nu s-a mai dus la TAS în "Cazul Ecusoanele", dar a atacat în justiţie hotărârea Consiliului de Administraţie al FRH. Liga Naţională se încheie marţi, CSM aşteaptă un verdict de la Curtea de Apel o zi mai târziu”, Federația Română de Handbal dorește să facă următoarele precizări:

Cazul ”Ecusoanelor”, așa cum a fost denumit de presa sportivă, nu mai poate schimba clasamentul sezonului regulat. Cazul a fost soluționat deja de comisiile cu atribuții jurisdicționale ale Federației Române de Handbal iar clubul CSM București a exercitat căile de atac regulamentare și statutare, fără ca decizia Comisiei de Apel privind pierderea jocului cu SCM Craiova să fie desființată.

Clubul CSM București nu a apelat deciziile FRH în fața Tribunalului Arbitral al Sportului de la Lausanne. Statutul FRH și regulamentele adoptate nu prevăd calea de atac la TAS însă clubul nu a fost atenționat niciodată de către FRH că o eventuală hotărâre pronunțată de forul internațional nu ar fi luată în considerare. Din contră, in momentul in care Clubul CSM Bucuresti a intrebat FRH daca este de acord ca acest caz sa se judece la TAS, raspunsul a fost afirmativ in conditiile in care toate partile implicate sunt de acord, conform modului de functionare al TAS.

Pe de altă parte, informațiile prezentate de clubul CSM București în legătură cu procedurile inițiate în fața Curții de Apel București sunt eronate.

În data de 27.02.2015 a fost înregistrată pe rolul Curții de Apel București o cerere de chemare în judecată împotriva FRH prin care clubul CSM București a solicitat instanței suspendarea aplicării hotărârii Comisiei de Apel din 30.09.2014 și a deciziei Consiliului de Administrație al FRH din 09.02.2015 (dosarul nr. 1254/2/2015). La data de 08.04.2015 Curtea de Apel a respins cererea de suspendare formulată de CSM București, menținând efectele hotărârii Comisiei de Apel a FRH din 30.09.2014 (hotărârea prin care jocul cu SCM Craiova a fost pierdut prin forfait).

În data de 31.03.2015 a fost înregistrată pe rolul Curții de Apel București o cerere de chemare în judecată împotriva FRH prin care clubul CSM București a solicitat instanței de această dată anularea hotărârii Comisiei de Apel din 30.09.2014 și a deciziei Consiliului de Administrație al FRH din 09.02.2015 (dosarul nr. 1999/2/2015). În acest dosar nu se va pronunța nici o decizie Miercuri, așa cum în mod greșit se susține în articolul publicat de ProSport. Federația Română de Handbal nici nu a primit vreo citație în acest dosar iar informațiile publice arată că nu s-a stabilit încă un termen pentru judecarea cauzei.

-stadiul dosarului este public și poate fi vizualizat pe portalul Curții de Apel București la pagina:  http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=200000000324310&id_inst=2

În concluzie, clasamentul la finalul sezonului regulat nu mai poate fi modificat de instanța judecătorească până la începerea fazei play-off-ului iar echipa clubului CSM București va fi programată pentru disputarea acestor jocuri cu respectarea deciziei Comisiei de Apel a FRH din 30.09.2014.