Campioanele Mondiale, o nouă provocare

Naționala de tineret a României participă la calificările pentru Campionatul European care au loc între 16-20 aprilie la Roman. Generația campioanelor mondiale U18 se află în fața unui nou parcurs dificil care trebuie finalizat cu o medalie, conform obiectivului stabilit de conducerea Federației.

Fetele antrenate de Aurel Roșca vor disputa calificarea în compania echipelor din Serbia, Slovacia si Kosovo.

Alexandru Dedu, președintele FRH a spus:

„O generatie frumoasa care ne da sperante pentru viitor. In acelasi timp, datorita faptului ca sunt Campioane Mondiale U18, titlu castigat anul trecut, nivelul de performanta pe care singure l-au impus obliga la rezultate asemanatoare. Speram sa ne calificam cu cea de-a treia Echipa Nationala (deja calificate: Nationala U21 masculin la CM, Nationala U17 feminin la CE) la un Turneu Final important si sa facem o figura frumoasa la Campionatul European U19. Hai Romania!”

Turneul de calificare se desfășoară cu sprijinul autorităților locale din municipiul Roman, care asigură toate condițiile pentru desfășurarea turneului.

Primarul municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu a declarat:

„Organizarea acestui turneu ne onorează și suntem convinși că aici în capitala handbalului feminin din regiunea geografică Moldova va fi o adevărată sărbătoare sportivă, însoțită de unica ospitalitate oferită de către ,,marea familie romașcană”.”

România este câștigătoare a 4 medalii de aur și 3 de bronz la diverse ediții ale Campionatelor Mondiale și Europene de tineret.