Trofeul Carpați a debutat astăzi la Brăila cu o partidă extrem de interesantă între Campioana Africii, Angola și vicecampioana Asiei, Japonia, două echipe în plin drum de pregătire pentru Mondialul de anul acesta. Agresive pe apărare și extrem de rapide pe faza de atac, niponele au început mai bine partida și s-au desprins la 3-0 în primele minute. Angola a revenit însă rapid în meci cu ajutorul starului echipei, Isabel Guialo, intrând la pauză cu un avantaj de 2 goluri (13-11). A doua repriză a oferit același scenariu, ambii antrenori rulând intregul lot și încercând să pună în practică tot ce au exersat în ultimele zile de pregătire. Scor final, Japonia vs Angola 21-26.

Ziua întâi a continuat cu meciul pe care il așteptau toți spectatorii care au umplut Sala Polivalentă din Brăila, România A vs România B. Pentru toți cei din teren sau de pe bancă, precum și pentru cei din tribune, scorul de pe tabelă nu a contat, în schimb a fost o ocazie foarte bună pentru cele două reprezentative ale României și pentru cei doi selecționeri, să pună la punct elemente ale jocului în vederea participării la competițiile internaționale oficiale de anul acesta, Campionatul European de Tineret, respectiv Campionatul Mondial. Scor final, România A vs România B 36-28 (16-13).

Tomas Ryde, antrenor principal România A: A fost un meci folositor pentru a exersa ce am pregătit la antrenament. Folosirea pivotului pe faza de atac fără a-i pasa mingea a mers foarte bine. Pe faza de apărare am fost cu suișuri și coborâșuri, trebuie să mai lucrăm la asta. Am ratat destule aruncări în situații de 1v1, însă face parte din procesul de învățare. Jucătoarele de la echipa B sunt puternice, au foarte multă energie și nu le e teamă. Vor fi o echipă puternică la Euro cu șanse să obțină o medalie. 

Programul meciurilor Trofeul Carpați - 1 iunie

ora 15:00 - România B vs Angola - în direct TVR 3

ora 17:30 - România A vs Japonia - în direct TVR 2