Gabriela Perianu, interul stânga al naționalei României (54 partide/57 goluri) în vârstă de 24 de ani, se pregătește să îmbrace tricoul reprezentativei pentru prima dată în fața suporterilor din orașul său natal la cea de-a 51-a ediție a Trofeului Carpați (31 mai-2 iunie), totodată cea de-a doua care se dispută la Brăila după o pauză de 41 de ani.

"Este o mare bucurie să fiu iarăși pe „tărâm brăilean”, în orașul meu de suflet. Sunt foarte fericită că acest cantonament s-a ținut aici, pentru mine este pentru prima dată când voi evolua în fața suporterilor brăileni pentru echipa națională și sunt fericită!

Timpul a trecut, cred că am evoluat destul de mult, m-am maturizat de la echipă la echipă. Peste tot pe unde am mers am avut parte de experiente frumoase, însă se pare că tot aici ajung să evoluez pentru echipa națională. Mereu îmi va fi dor de ce am trăit aici, de rezultatele pe care le-am avut cu această echipă și de toți oamenii care ne-au susținut aici la Brăila. Tot timpul voi reveni cu sufletul deschis.

Din păcate avem câteva jucătoare accidentate în momentul de față, pot spune că eu și Crina suntem veteranele echipei, chiar dacă vârsta nu o arată. Sper să închegăm o echipă puternica la acest trofeu și să câștigăm această ediție a Trofeului Carpați."  Gabriela Perianu

Gabriela si-a început cariera la HC Dunărea Brăila, echipă pentru care a evoluat timp de 8 ani. Ea a făcut apoi pasul către campionatul Ungariei, petrecând ultimele două sezoane la Siófok KC, echipă cu care a reușit să câștige Cupa EHF sezonul acesta.