Finala Campionatului European de Beach Handball Intercluburi 2019, sau în traducere European Beach Handball Tour Finals 2019 (ebt Finals 2019), se desfășoară anul acesta la Baia Mare. Evenimentul ce are loc în perioada 6-9 iunie, reunește cele mai bune 28 de echipe de club din Europa, reprezentantele celor 15 țări calificate urmând să își dispute titlul suprem pe plaja de la munte, în plin Centru Vechi al municipiului. Printre participante se vor număra și reprezentativele naționale masculine și feminine de beach handball ale României.

Declarată cea mai bună tânără handbalistă și portăriță a lumii în 2018, câștigătoare a Cupei EHF în același an și semifinalistă la EHF Euro 2018, componentă de bază a echipei naționale de handbal feminin a României, Yuliya Dumanska va fi ambasadorul ediției de anul acesta a EBT Finals.

„Sunt deosebit de mândră să pot să reprezint acest eveniment de nivel european în calitate de Brand Ambasador. Handbalul pe plajă devine pe zi ce trece un sport tot mai popular și în România și îmi aduce o mare satisfacție să contribui și eu la promovarea lui, atât între sportivi, cât și printre iubitorii de spectacol handbalistic. Vă aștept pe toți la Baia Mare să susținem echipele românești și sunt sigură că ne vom bucura împreună de un adevărat regal handbalistic, pe nisipul din Centrul Vechi al orașului.” a declarat Yuliya Dumanska.